středa 17. února 2016

PL 2016 / W2 / Ještě jeden mixnutý týden

Tak jsem si myslela, že jsem si ty Mixed Media v PL vyzkoušela a stačilo. Aspoň načas. Jenže každá mince má dvě strany, stejně jako má dvě strany každé album na Project Life. A tak i když jsem si myslela, že tu protilehlou už pojedu zase klasicky, říkám vám, nebylo to ono. Jakákoliv kartička nebo papír, všechno vypadalo vedle toho výtvarného díla z prvního týdne tak nějak...divně. A tak se nedalo svítit a já si musela "mixnout" i druhý týden. Tak se na něj pojďme podívat...

Pro druhý týden jsem použila papír ze stejné kolekce od Fab Scraps - Shabby Chic. Takže opět celkem úsporné, neb stačilo naporcovat jednu třicítkovou stránku. A pak začaly gessové orgie.

Journaling na titulní kartičce jsem vyřešila několika oddělenými pruhy gessa. Písmenka - thickersky - jsem vybrala stejná jako minule - když už to má ladit, tak se vším všudy. A flíčky v pozadí jsou od spreje Heidi Swapp (odstín Patina). Na gessu jsem je ale utřela papírovým kapesníčkem, aby se netloukly s písmem.

Co mě na téhle technice baví asi nejvíc, že fotky, které kolem dokola přetřu gessem, do koláží krásně zapadají. Jakoby se tam ta fotka prostě narodila.

A nebojím se už ani zaútočit na velkou fotku. Tady byl v pozadí nevzhledný bar, a tak mi ho bílý nátěr (s trochou patinového spreje od Heidi Swapp) pěkně schoval.

Scrapbookový papír bohužel neměl velkou gramáž, takže když bylo potřeba více gessa, trochu se (z)kroutil. A tak jsou všechny kartičky zezadu podlepené čtvrtkou. A ty krásné chipboardy jsou samozřejmě od MAMBI. Jiných ozdob vlastně netřeba.

Naše stárnoucí kočka si našla novou schovku, a to v botníku. Nejvíc se jí líbí tátovy černé semišové boty, což se ale zase nejméně líbí tátovi. A tak spolu bojují - kočka o místo, taťka o boty a semiš o život.

No, a závěrem trochu srandy s brýlemi. Já jsem si jí s gessem taky užila víc než dost, a tak doufám, že seberete odvahu a zkusíte PL MM taky. Ze začátku to může být divočina, ale až před sebou uvidíte celou stránku, nebo dokonce dvoustranu, přinese to do vašeho alba zase úplně nový rozměr.

Mějte se pěkně a neztrácejte alba ani hlavu

8 komentářů:

  1. Dianko je to dokonalý !!!!! :-)
    Já teda budu ještě dlouho sbírat odvahu, abych to vyzkoušela,ale budu s esem chodit kochat .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba to jednou přijde a třeba vůbec nikdy, já taky nevím, jestli se do toho ještě někdy pustím, stálo mě to hodně nervů... i gessa :)

      Vymazat
  2. Já zkoušela, ale fotky neee, to je jak poprvé střihnout do třicítky :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. Na Pretty Papers, ale obávám se, že jsou beznadějně vyprodané (i mojí zásluhou)... :-)

      Vymazat
    2. Jelikož na mě platí pravidlo scrapu č. 8 už tomu rozumím 😂

      Vymazat
  4. Dianko, to je pecka.... super. Asi to taky vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat