pátek 31. července 2015

PL 2015 / W20 / Poprvé na kole


Minulý týden jsem psala o tom, jak dohnat skluz. Kromě toho, že musíte vybrat fotky, nakolážovat je, vyvolat a nějak pěkně uspořádat spolu s kartičkami do alba, já jsem na sebe přísná a všechny stránky si fotím. Jednak, abych Vám je mohla ukázat, a druhý důvod je čistě bezpečnostní. Až jednou vzplane vánoční stromeček, přijde potopa anebo si kamarádky malá dcerka usmyslí, že mi album přeorganizuje, přesně to jsou ty chvíle, kdy budu ráda, že mám zaznamenáno, jak album vypadalo. Dnes jsem si tedy dala za úkol nafotit 20. týden, a tak Vám ho sem, ještě za čerstva posílám.

20. týden byl super. Použila jsem na něj moje nové kartičky od Heidi Swapp - Dreamy. To je kolekce, se kterou mě už delší dobu dráždila Jana Benett, takže jsem ji zakoupila. Zjistila jsem ale, že moje pestrobarevné fotky se k tlumeným barvám téhle kolekce zas tak moc nehodí, a tak jsem dlouho otálela, než jsem po ní sáhla. I v tomto týdnu jsou barvy mých fotek všelijaké, jen ne něžné a pastelové. Rozhodla jsem se ale, že se nedá svítit, a tak kartičky trochu "odpíchnu" nějakými tmavšími doplňky. třeba pěkně růžovou písmenkovou abecedou z mosgumi, kterou jsem použila na titulní kartičku.

Protože jsem doháněla skluz, hodně koláží jsem rovnou vytiskla i s textem. Miluju font "Amatic SC", mám podobnou písmenkovou abecedu, a tak k sobě pěkně pasují jak razítkované popisky, tak i ty vytvořené v počítači.

Zde byla snaha o "polaroidové" fotografie. Už už chystám návod, jak je si tyhle fotky připravit v PicMonkey i bez polaroidového foťáku. Jen kdyby měly mé dny minimálně dvakrát tolik hodin :-)

Journaling jsem psala ruku, gelovým perem a fotku botiček přelepila bezvadným papírovým rámečkem, který mi zbyl z nějaké kolekce samolepek. Asi to není úplně vidět, ale rámeček jsem podlepila 3D lepicí páskou, a tak krásně vstupuje nad obrázek. Fotky mých a Hozových bot / nohou jsou letos moje nejoblíbenější a je to takový ústřední motiv letošního alba :-)


A nakonec kartička, se kterou jsem se trápila asi na pětkrát.  Znáte to taky? Nejprve se vám nelíbí barva obrázku (oranžová - klasicky k ničemu nejde), pak vám ještě nesedí velikost, když už jí konečně nějak ostříháte a nalepíte, uděláte nějakou gramatickou chybu v popisku, nebo se přepíšete... Ještě teď mě úplně omývají, když tu kartičku vidím. Od Míši Knězkové jsem odkoukala "obtékání textu", to se mi vážně moc líbí - nalepíte nějaký výstižný nápis písmenkovou abecedou, a pak pěkně píšete kolem. Vypadá to super, že?

Další týden hotov a zaarchivován. Já na ten skluz prostě vyzraju :-)

4 komentáře:

  1. Krásné... a děkuji za tip s tím fontem, už dlouho přemýšlím, jaký se mi k tomu hodí - mám stejnou razítkovou abecedu (asi stejně i jako ty) - takže díky :) Chjo, chci to jednou mít taky tak hezké, jako ty :) ... tichá i veřejná závist :)))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, taky jsem dlouho po fontu pátrala, až jsem ho našla! :-) A moc děkuju, vždycky mě nejvíc pobaví, když je takový pěkný komentář u stránky, nad kterou jsem se tak navztekala :D

      Vymazat