úterý 14. dubna 2015

PROJECT LIFE - Jak jsem se zorganizovala 1

Březen byl měsíc, kdy jsem doplňovala zásoby, a tak to pocítila nejenom moje peněženka, ale především náš byt. Můj Honza už ani nestačil sledovat, kolik balíčků mi dorazilo a co nám doma přibývá. Jen zaregistroval, že na sedačce už není tolik místa, že kromě jídelního stolu už je čímsi pokrytý i ten konferenční, a když se chce večer dostat do postele, musí překonat opičí dráhu, kterou jsem mu tam přichystala z krabic. Naštěstí je to hrdina, zdržoval se jakéhokoliv komentáře a jen zřejmě tiše trpěl, za což jsem mu neskonale vděčná. Nechtěla jsem ale dál zkoušet, kolik toho ještě vydrží, a tak jsem si pozvala na pomoc ještě jednoho chlapa... je to Švéd a jmenuje se RASKOG.



Možná, že už ho znáte, protože - i přesto, že je to původně doplněk do kuchyně - je součástí mnoha pracoven craft-žen po celém světě. Anebo alespoň tam, kde je IKEA, protože právě z tohoto švédského obchodu tenhle šikovný vozík pochází. K dostání je ve třech barvách - tyrkysové, černé a krémové a stojí bez desetikoruny 1300 Kč. Já zvolila první variantu, neb mám bílý pracovní koutek, a musím říct, že hned jak jsme vozík doma složili, úplně jsem si ho zamilovala.


Díky RASKOG mi vzniklo spoustu nového úložného prostoru na moje PL věcičky a po skončení práce jednoduše zavezu celý arsenál někam, kde nám nepřekáží - a je uklizeno. Navíc, a to je taky super, do něj pasuje plastová vložka ANTONIUS. Tu jako by někdo navrhoval na míru pro PL kartičky, takže do ní skvěle pasují. Kromě toho v ní mám uložené ještě nejpoužívanější razítka (abecedy a různé takové ty anglické výkřiky do tmy), černý inkoust, nůžky a nějaká ta lepidla - prostě všechno, co potřebujete mít pro tvorbu alba rychle po ruce.

"2. patro" obývají enamelky a flitříky. Dlouho jsem přemýšlela, do jakých nádobek je umístit. A pak mi v KIK přišly pod ruku báječné plechové květináčky, které se do vozíku akorát vejdou a ještě navíc barevně perfektně ladilí. Koupila jsem rovnou dva a do toho druhého jsem si uložila svoje bohatství - svorky!

Poslední položkou v prostředním patře vozíku je bílá plastová nádobka VARIERA, taktéž z IKEA. Do té mi krásně pasovaly všechny moje samolepky, písmenkové abecedy i nápisy.

V IKEA jsem pořídila i závěsný košíček na washi pásky. Sice je spodní patro kvůli němu trochu hůř přístupné, ale nemůže být všechno úplně dokonalé, že? Uf, jak tak koukám, mám docela slušnou sbírku.

Úplně dole ve vozíku mám inkousty ve sprejích, glitrová lepidla a tekuté perličky. V krabičkách z JYSKu jsou pak uložené různé výřezy, výseky, chipboardy a jiné ozdůbky.

A to je on, v celé své kráse! Je prostě boží, co říkáte? :-)

A jak máte svou PL výbavu zorganizovanou vy? Pochlubte se do komentářů!

Krásné a kreatvní dny!

18 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Děkuji, zatím je stále takhle naklizený, ale uvidíme, jak dlouho to vydrží :-)

      Vymazat
  2. Škoda, že já to takto mít nemůžu, to by byl ráj pro naši dvouletou dcerku :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mně se tenhle chlap bohužel nevejde pod můj ikeácký stůl. No hlavně ale že se tam vejde šicí stroj, stříkací box na MMedia a manželovy činky. Sotva mám kam zastrčit nohy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho zatím tak sunu po bytě a hledám mu nejlepší místo... :-)

      Vymazat
  4. No a zapomněla jsem pochválit jak je krásný, mně ale vždycky zajímá co je uvnitř proto zkoumám fotky div ne lupou 😊😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já prolezla snad celý Pinterest. než jsem ho koupila, abych si pěkně prohlídla, jak s ním kdo naložil, takže to plně chápu :-)

      Vymazat
  5. To je paradni, moc pekne vymyslene :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, hlavně doufám, že mi aspoň chvíli vydrží takhle pěkně uklizený, uvidíme :-)

      Vymazat
  6. jéééé úžasný, já ho mám slíbený při příští návštěvě Ikea a už se na něj moc těším :) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stáňo, tak pak někde ukažte, jak jste se do něj porovnala :-) Ať Vám pěkně slouží!

      Vymazat
  7. Já mám svou "skládací" pracovničku, tak třeba někoho bude také inspirovat :-)
    http://papirovalaska.blogspot.cz/2015/04/moje-skladaci-pracovnicka.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, Tvou pracovnu už jsem obdivovala, parádní využití prostoru! :-)

      Vymazat
  8. To je bozi! :) diky za ty detailni fotecky, jen se kocham ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Diky za inspiraci, hura do Ikey😀

    OdpovědětVymazat
  10. Diky za inspiraci, hura do Ikey😀

    OdpovědětVymazat