úterý 13. října 2015

PL 2015 / W30 / So Fancy podruhé

Druhá stránka s kolekcí So Fancy od Simple Stories byla speciální, neb mi na ni vyšla kapsa Design C. To je šest velkých kapes 10 x 15 cm. A světe div se - nebo možná ne - pracovalo se mi s ní nad očekávání dobře. Jak jsem jí vyplnila, o tom je dnešní Project Life příspěvek.

Celkově v práci s touhle kapsou nebyl moc velký rozdíl, a to díky fíglu se šicím strojem, který Vám odhalím vzápětí. Ale vezměme to pěkně popořádku, kapsičku po kapsičce.

Tak tohle jsou naši, moje ségra, její Ondra a jeho brácha. Těsně před tím, než si mláďata sbalili svých pět švestek a odjeli cestovat do Ameriky. To je co. Né, že by za nás byly zavřené hranice, ale dnešní mládež má prostě úplně jiné možnosti. A především, do všeho jde po hlavě.

A protože USA je země scrapbooku zaslíbená, měla moje malá sestřička i úkol, přivézt mi nějaké pěkné scrapové záležitosti z místních hobby shopů. A vybrala mi opravdu parádní věci. Třeba dřevěnou písmenkovou abecedu, kterou jsem symbolicky použila na kartičku s fotkou ze dne, kdy Marianka odlétala za oceán.

Protože se mi hrozně líbilo zlaté písmo na téhle mrňavé kartičce a protože to přesně sedí na moje kočky, které, když tvořím, nenechají jediný flitr nebo papírovou kytičku na pokoji, rozhodla jsem se nenechat se odradit tím, že mám velkou kapsičku 10 x 15 cm a malou kartičku. Sešila jsem prostě fotku s kartičkou a nahoře stehy zajistila samolepkou. Kapsička vyplněna a vypadá to bezva.

Občas je fajn v PL udělat i nějakou tu fotku vlastního tvoření, když už s ním člověk stráví tolik času. A hodí se hlavně v týdnech, kdy se toho třeba moc neděje a máte nedostatek fotek. Já jsem zavzpomínala na sadu oblíbených přáníček "Soví akademie", kterou si musel zamilovat snad každý. 

Tady jsem si zapomněla nechat místo na text, a tak jsem to vyřešila šalamounsky. Kolečko z kapsičky vyčuhuje. Nikde přece není psáno, že se to nesmí. A já jsem PL-rebel :-)


A nakonec koláž, protože bez toho by to tak nějak nebyl Project Life. Takže to byly můj další týden se So Fancy. Ten první si můžete prohlédnout tady. Ta kolekce je vážně prima, natolik, že už mám v košíku hozené šestkové papíry a chystám se je bezezbytku spotřebovat.

 A co vy a Simple Stories?  Jak se Vám s nimi tvoří?

Ať je Váš "lajf" jeden veký projekt Vám přeje

2 komentáře:

  1. Můžu se zeptat kde a jak tvoříš koláže? a tiskneš je doma nebo na foto papír někde jinde? jak odhadneš velikost? S tím totiž nejvíc bojuji :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, koláže dělám v PicMonkey a tady je návod:

      https://www.youtube.com/watch?v=9wcCZCR3lUM

      Tisknu je doma na Canon Selphy, ale dřív jsem chodila do drogerie a tiskla jsem je jako fotku 10 x 15 cm. Velikost nastavuji v programu - poměr stran 2:3. Někdy, když chci vidět, jak velká fotka v koláži bude, tak si zvětším zobrazení prohlížeče tak, aby odpovídalo velikosti fotky v reálu nebo si to vypočítám :D Je to boj, ale stojí to za to. A ćasem určitě získáš cit pro to, jak koláže dělat rychleji a odhad, jak která bude/nebude vypadat... :-)

      Vymazat