úterý 17. února 2015

LOVE CARDS - Inspirace od Simple Stories


Simple Stories jsou moje srdcová záležitost, a tak musím vyzkoušet téměř každou sadu, která se objeví na trhu. Nejinak tomu bylo vloni, kdy jsem téměř celé léto vyráběla svatební přáníčka a moje scrapbookové oko padlo na jejich svatební kolekci The Story of Us. Nejdřív jsem byla tak trochu na pochybách ohledně barevné kombinace - zlatá, stříbrná a černá mi přišly spíš trochu pohřební. Ale nakonec jsem se s těmito odstíny dokonale spřátelila a papíry, samolepky, chipboardy i svorky vypotřebovala téměř do posledního kousku. Jediné, co mi zbylo, byly nakonec čtvercové kartičky do Project Life. Protože ale čtvercový formát kapes nepoužívám, rozhodla jsem se je využít na přáníčka. A můžu říct, že to byl bezva nápad - téměř žádné řezání, spoustu skvělých motivů, a tak vlastně není divu, že mi po Valentýnu na ukázku zbyly jen dvě přáníčka.



Díky formátu kartiček jsem neměla moc na výběr a papíry lepila na menší čtvercový základ (10,2 x 10,2 cm). Na přáníčku "This is Love" je kromě papíru z již jmenované kolekce použitý pergamenový papír (vellum). Vrchní kartička s nápisem je malinko "okousaná" paper distresserem, na základu je nalepená 3D pěnovou lepící páskou a pod ní jsou na ozdobu vlepené výseky ve tvaru vlaječek, které ladí se zbytkem přáníčka. Protože vedle textu bylo ještě místo, přidala jsem pár samolepek s anglickým textem. Dovnitř jsem pak jen přidala na ozdobu jen dvě tenké vlaječkové výseky.





Druhá kartička je vrstvenější. Jednotlivé papíry jsou opět lepené 3D pěnovou páskou, aby přáníčko působilo prostorovým efektem. Na pergamenový papír jsem přidala několik zlatých glitrových teček a také použila provázek Baker's Twine v měděném odstínu. Pokud používáte stužky a provázky, nezapomeňte si je na danou vrstvu přilepit ještě před finálním lepením. Moc dobře určitě znáte, jak špatně - jestli vůbec - se dají tyhle ozdůbky dodatečně na kartičku zabudovat. Nakonec jsem opět přidala samolepku s nápisem a přáníčko vyzdobila i uvnitř vlaječkou a srdíčkem ve stejných barvách jako je vyvedená přední stránka.

Tato dvě malá přáníčka jsou důkazem toho, že materiál určený primárně pro tvorbu Project Life se dá parádně použít i na jiné Vaše scrapbookové projekty. Tak to určitě vyzkoušejte!

Ještě více nápadů pak najdete na mé facebookové stránce Dianka Kreativity.
Krásné a kreativní dny!

Žádné komentáře:

Okomentovat