pátek 29. ledna 2016

PL 2015 / W 39 / Na pouti

Na začátku letošního roku jsem si pro svůj Project Life dala opět pár předsevzetí. V seznamu bylo například: zkoušet nové kolekce a různě dělené kapsy, mít stránky víc "clean&simple", zredukovat výběr fotek... A tak se snažím, abych ten můj seznam nemusela v březnu zmuchlat a dělám, co můžu, aby se i letos moje album zase posunulo někam. Dál nebo třeba jinam... Dnešní příspěvek je o tom, že se mi to možná daří :-)

Už loni jsem se stala fanynkou čtvercových kapes a letos v tom hodlám pokračovat. Takže, co se týká novinek v mém PL, je to sice trochu podfuk, ale já se stále cítím ve světě čtverců jako nováček a mám, co objevovat.


Zato nové kolekce si do alba pustím vždy a ráda. Tedy nové, alespoň v mém arsenálu, protože High Five od Becky Higgins už úplný zelenáč na trhu není. Já jsem na ní přišla před nedávnem a musím říct, že na ní nedám dopustit.

Stejně tak jako na razíkové abecedy Lawn Fawn. Kdo ještě nemá Milo's ABC, měl by to urychleně napravit :-) Kolik já jsem už s ní nadělala parády...

Ke kartičkám jsem začala nakupovat rovnou i vyladěné chipboardy a samolepky. Ulehčuje (a urychluje) mi to práci, ale hlavně mám pak ohromnou radost, jak k sobě všechno pěkně ladí.


Tento rok jsem se taky rozhodla dát tak trochu stopku kolážím. Jedna velká pěkná fotka umí říct totéž nebo i víc. A já se takhle především snažím tříbit si vkus při výběru fotek. Co při výběru, už i při focení, protože vím, že do alba nebudu moct nacpat každou "kravinu", kterou vycvaknu. 


A že k tomu občas ty naše digitální foťáky svádí. Kde jsou ty doby, kdy měl člověk na dovolenou iks x 36 snímků, a pak se čekalo za dveřmi koupelny, jestli se tátovi po tmě povede film z foťáku vyndat, aniž bychom přišly o všechny obrázky z dovolené. Pamatujete? :-)


Odklápěcí kartičky už taky umíte? Nechci předbíhat, ale možná se vám tahle dovednost bude hodit do příští PL challege :-) A pokud je zkombinujete s prořezávanou kartičkou - jako já na snímku "houbařův sen" - pak budete úplně za hvězdu.

Protože sady čtvercových kartiček neobsahují tolik kusů, jak jsme zvyklé, bylo třeba zvolit doplňkové papíry a vyřezat si pár vlastních kartiček. V tuhle chvíli mě ještě nikdy nezklamaly malé 6x6 sady od Avery Elle, které mají pár jemných vzorů a dají se sehnat v nejrůznějších barvených kombinací - od pastelových po pestré.
No, nakonec došlo i na koláže, a proč vlastně ne. Vybrat si totiž mezi ovcí, kozami a sestřenky novým baráčkem bych si totiž vážně nezvládla. Stejně jako vynechat mou sbírku přírodních dřevěných backgroundů.

Ale v akci byla i výplňová kartička s textem - tzv. filler. Tu jsem si na stránku umístila jako první a podmínkou bylo, že tam musí zůstat. Takhle já jsem na sebe přísná :-)

Jestli taky hledáte houby tak jako já, pak vás nepřekvapí, že do alba samozřejmě musela přijít fotka s mým úlovkem. Byl to prcek, ale už navždy bude zdokumentován. Taťka - vlevo - má už léta praxe a je to znát i na rozměrech hub, které nachází. On sám ale tvrdí, že je to tím, že už tak blbě vidí, takže může hledat jen ty velký :-)

A na poslední fotce je náš transportní systém na přepravu psa - kufr. Tak by mě zajímalo, jak vozíte svoje čtyřnohé kamarády na cestách vy? Naše Charlie je v kufru totiž naprosto spokojená. Je ale fakt, že upřednostňuje kombík před sedanem :-)

Tak ať je váš "lajf" taky jeden velký projekt!

Žádné komentáře:

Okomentovat