čtvrtek 7. ledna 2016

Moje dovolenkové Sn@p! album - TUESDAY

No jo, je to tu, další den z mého prvního dovolenkového Sn@p alba. Věřily byste, že po přečtení tohoto článku ještě nebudete ani v půlce? Album nabobtnalo do takového rozměru, že jsou mu těsné i desky. Ale znáte to, každá fotka Vám přijde důležitá a žádné se nechcete vzdát. Protože to, co nebude nalepeno a napsáno, bude zapomenuto. Takže tady je úterý a bude to dnes spíš takové povídání s obrázky než kdovíjaký popis scrapových technik.


Letos jsme byli v Alpách už podruhé a povedlo se nám sehnat úžasný apartmán v Bad Gastein - asi 85 m2, dvě ložnice, dvě koupelny, kuchyňka i internet. Naprostá spokojenost, a tak jsme hned po příjezdu poskakovali před penzionem a fotili ho. Do Project Life. Turisti, no :-)

Schovala jsem samozřejmě každou jízdenku z lanovky. Náš první výlet se odehrál v oblasti Flachau, kde jsme se nechali vyvézt pouze do mezistanice a zbytek si vyšlápli pěšky. To se ukázalo ve 35°C jako celkem neprozřetelné, neb na vrchol jsme museli zdolat zhruba ještě jednou stejné převýšení. I přesto, že jsme kamzíci, nahoře jsme byli rádi, že jsme rádi.




A taky překonala psychický blok psát rukou. Zvýraznila jsem jen důležité místopisné údaje, aby byly na první pohled zřejmé a to tak, že jsem je narazítkovala písmenkovou abecedou.

V oblasti Salburgu je možné koupit si tzv. Salzburgskou kartu. Vyjde sice asi na 60 Euro, ale máte pak v podstatě všechny zajímavosti v této oblasti zdarma. Ke kartě dostanete brožurku s přehledem lanovek, termálních lázní a jiných záležitostí, kde můžete volný vstup využít. Já jsem si vyprosila dvě a jednu jsem rozstříhala a vlepila do deníku všechny místa, která jsme díky kartě navštívili. Díky tomu budeme příště přesně vědět, kde jsme byli.

Na tvorbu deníku mi parádně posloužili cestovatelské kartičky URBAN TRAVELER od Simple Stories, ale především cestovní samolepicí chipboardy od TRAVEL od Mambi. Vylepila jsem celé platíčko, ani nevím jak, a dost jsem si tak urychlila práci se zdobením, protože nebylo nad čím váhat.


Co mě baví, a čeho jste si určitě všimli je půlení velkých fotek do malých kapsiček. Vzniklo to kdysi jako nutnost, když jsem nedomyslela rozložení fotek, ale zalíbilo se mi to a čas od času prostě nějakou fotku "střihnu".

Když dělám PL, dost často zapomínám, že mám doma šikovnou mašinku Big Shot. Tady na této stránce jsem si vzpomněla a pár fotek pěkně vyřízla pomocí šablonek. Takže nezapomínejte zatočit kličkou, ať Vaše fotky nejsou jen obdélníky a čtverečky.


Odklápěcí kartičky jsou parádní záležitost pro všechny případy, kdy chcete vygradovat příběh nebo čtenářům připravit malé překvápko :-)



Fotky v kapsičkách taky pěkně rozruší dlouhý text, kterého se v cestovním deníku bohužel nevyvarujete. Zvláště, jste-li stejný psavec, jako já.

Takže úterní výletování máme za sebou a já doufám, že jste zase posbírali spoustu inspirace pro vaše vlastní projekty. Budu ráda, když mi povíte, co se Vám líbilo a co jste si uložili do paměti a řekli jste si: "Jo, tohle musím příště vyzkoušet..." Těším se na diskuzi! :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat