pátek 18. prosince 2015

WEDDING ALBUM: Romantický vánoční dárek

Zatímco ostatní už finišují, já stále nemám napečeno, uklizeno ani nakoupeno, o stromečku nemluvě. Je tu totiž něco, co mi zaplnilo v podstatě celý advent a co vám chci dnes ukázat. Zhruba v půlce listopadu se mi totiž ozvala Lucie, slečna, která kdysi kdesi viděla moje minialbum, a napadlo jí, že s fotkami z její letošní svatby by to byl úžasný dárek pro rodiče k Vánocům. Jak jde o svatební věci, do toho já jdu vždy po hlavě, a tak můj Honzík sice dostaneobligátní ponožky a na kapra ho pošlu k mamince, ale já jsem naprosto vyscrapovaná na rok dopředu. A s výsledkem spokojená. Moc.


Samozřejmě dělat svatební album pro někoho druhého je vždy obrovský závazek, takže jsem zodpovědně vybírala papíry i doplňky. Na druhou stranu - a pokud tvoříte, určitě to znáte - není vždy zrovna po ruce a k dispozici to, co byste potřebovaly, a tak si člověk musí vystačit s tím, co má a nemyslet na to, co by měl, kdyby bydlel v Americe a měl by za barákem hobby market.


I tak jsem ale pro albíčka udělala maximum - zrušila večerní divadlo, jela dvakrát přes celé město pro jeden konkrétní chipboard nebo koupila o celou kolekci papírů víc, jen proto, že mi chyběl proužek ve stejné barvě. Za poslední týden jsem naspala minimum hodin a v práci myslela na to, co v noci kam budu lepit. A i tenhle článek píšu v 2:29, kdy jsem alba slavnostně uložila do krabiček a jsem tak zvědavá, co na ně zítra řekne Lucka, že jsem nemohla usnout a musela vám o tom aspoň napsat.


Spolupráce s Luckou byla vůbec skvělá. Poslala mi spoustu fotek, které jsem pak jen různě zmenšovala a kolážovala. Ale jinak mi nechala absolutně volnou ruku, což je samozřejmě malé vítězství. Během tvoření jsem jí párkrát poslala náhled, abych si byla jistá, že se ubírám tím správným směrem. A Lucka mi to vždy potvrdila...


Jinak, jak jste si asi všimli, album je plné interaktivních prvků, díky kterým se do něj vešlo o mnoho víc fotek, než Lucka doufala. V dalších příspěvcích vám tyhle hýblátka ukážu podrobněji, tak, abyste je mohly použít do svých projektů. Ale nejdřív aspoň ten stromeček bych si chtěla ozdobit a dát si malé scrapové prázdniny... Věřím, že mi to odpustíte a stejně myslím, že mi to zas tak dlouho nevydrží...


A jinak, když už se lepíte s takovou nádherou, bylo by škoda jí předat v igelitce. A tak jsem objevila v NANU-NANA krásné a celkem střídmé vánoční krabičky, do kterých se albíčka vejdou tip ťop.


Já nevím, možná je to blbý to tu takhle psát, ale jsem na ta alba opravdu hrdá. A chtěla bych být třeba prskavka na vánočním stromečku u Lucčiných a Honzových rodičů, až si budou rozbalovat dárečky, protože by mě vážně zajímalo, jak se budou albíčka líbit jim.

Tak ať najdete pod stromečkem minimálně podobné překvapení Vám přeje

4 komentáře: