pondělí 28. prosince 2015

PL 2015 / W 36 / Jak zpracovat celou dovolenou do jedné kapsy




Takže album z dovolené je konečně na světě a od Štědrého dne, kdy jsem ho slavnostně předala Honzíkovi, v něm listovala snad celá rodina. Někteří dokonce víckrát. A já jsem ráda, protože mě stálo spoustu práce a díky němu mám před sebou přímo mamutí skluz v normálním PL. K tomu jsem zasedla "na Štěpána" a zrevidovala jsem ztráty. Co myslíte? Zjistila jsem, že jsem skončila přesně tam, kde začalo ono album, a to právě u naší dovolené. V tu chvíli jsem myslela, že mě asi trefí...

Jímala mě hrůza už jen z toho, že bych měla znova probírat všechny fotky. Chvíli jsem si i říkala, že prostě tenhle týden v albu vynechám. Ale sebrala jsem poslední síly a vymyslela nejefektivnější variantu. Jak tedy nacpat 6 dní do jedné kapsy? Zachránila mě ta, která má prostě a jednoduše 6 kapsiček 10 x 15 cm. Tudíž žádné velké stříhání a 1 kapsa = 1 den.


Využila jsem taky všechno, co umí program PicMonkey - mám zaplacenou rozšířenou verzi, ve které je parádní rozložení "Tile Border". Do každé koláže jsem vybrala 12 TOP fotek z daného dne a nechala uprostřed obdélníček pro datum a místo, které jsme navštívili. 


V PicMonkey jsem taky dopsala texty. A pak už jsem jen poprvé rozehřála mou novou Canon Selphy. Ne, tahle scrapová tiskárna nebyla mým vánočním dárkem. To jen chudinka objednaná už po říjnovém libereckém srazu čekala na svůj velký okamžik až do Vánoc. 


Takže takhle jsem já rychle a efektivně dohnala jeden týden v albu a shromáždila výběr toho nejlepšího, co naše dovolená nabídla, do jedné třicítkové kapsy.


A zajímalo by mě, jak jste "problém" s dovolenými vyřešily ve svých albech vy? Přeskakujete je, nebo děláte koláže? Nenechte mě napnutou a napište mi svoje zkušenosti do komentářů. A takhle vypadá celá stránka.


A já jdu zase dohánět :-)

4 komentáře:

  1. To je skvělá vychytávka, moc se mi líbí. Já celý včerejšek proseděla nad fotkami z dubna, kdy u nás bylo několik událostí a vůbec jsem nebyla schopná je probrat a vytřídit co tisknout a co ne. Příště se možná inspiruji :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem se při dohánění skluzu naučila být krutá a nemilosrdně třídit :D jsem taková Cruella de Scrap :D

      Vymazat
  2. Dianko to je dokonalé !!!! ta koláž s nápisem uprostřed - určitě s dovolením použiju !!
    A tvoje hlášky, Cruella - já padám :-)))))))

    OdpovědětVymazat
  3. Nedělám po týdnu, ale dovolené mám klidně i na 10 stránek, když už se vydám do světa, kde je opravdu co k vyfocení, ráda se fotkami kochám a je mi líto je do alba nedat (i tak třídím vždy z tisíců na desítky a je to kruťárna). Tím spíš, když někteří mají týden, kde je vyfocená jedna zmrzlina a jedno kino v rodné vsi, až je to takové někdy nastavované "aby byla stránka, když byl ten týden" a pak bych kvůli pravidlům týdne nedala všechny top fotky z druhé strany světa? Někdy dělám i samostatná alba, ale i tak mám dovču v PL se všemi nej fotkami a je mi jedno, kolik zaberu kapes :-) Žanet

    OdpovědětVymazat