pátek 25. prosince 2015

Moje první dovolenkové Sn@p! album - MONDAY

Dlóóuho předlouho jsem v e-shopu ignorovala položku Sn@p! album, až když jsem letos přemýšlela, jak pojmout naši alpskou dovolenou, padlo mi do oka. Zjistila jsem totiž, že mi dvoustrana v normálním albu těžko bude stačit, a zmenšit všechny ty fotky krásných horských scenérií do čtverečků instagramového alba se mi nechtělo. A tak je tu - můj první Sn@p!, který sice způsobil obrovský skluz v klasickém PL, ale jsem ochotná to zkousnout, protože mi dělá obrovskou radost pokaždé, když k němu zasednu, natož až v něm budu listovat po čase.

Na dovolené jsem byli od pondělí do pátku a každý den jsem se rozhodla začít stejně - kartičkou s názvem dne. Původně jsem taky měla v plánu vést každý den pouze v jedné barvě, ale zjistila jsem, že na to nemám nervy ani dost PL kartiček

Když si Sn@p! album koupíte, zjistíte, že obsahuje několik kartonových rozdělovačů (které jsem nevyužila), několik papírů vyšší gramáže, které jsem použila ke každému dni jako hlavní příběhovou stránku, abych nemusela tolik rozmýšlet, co kde bude vepsáno, a několik typů plastových kapsiček. Rovnou jsem si prozřetelně přikoupila ještě náhradní balení protektorů a taky odklápěcí kapsičky, aby byly stránky s fotkami trochu interaktivní.

Protože jsem v tu chvíli ještě neměla Canon Selphy, tisk fotek (a zdobení) probíhal tedy až po návratu. Ono samo o sobě to tvoření alba přímo na místě je docela fuška. Zatímco ostatní po túrách odpočívali, já jsem psala a tiskala a chodila spát třeba ve dvě ráno, abych druhý den v 7 hod vyrazila hopkat po hřebenech. Ale co bych pro uchování vzpomínek neudělala.

Kromě výběru alba bylo tedy nutné taly promyslet, co s sebou do základního balíčku neboli Sn@p KáPéZetky. Doporučuji následující esenciální pomůcky:
- černé gelové pero, tenké fixky
- černý razítkovací inkoust Memento (Tuxedo Black) - ideálně mrňavý
- několik základních PL razítek
- datumové razátko
- aršíky s natisknutými razítky
- nůžky
- 2 až 3 washi pásky


Nezapomeňte si taky vzít desky na ukládání všech možných jízdenek a vstupenek a prospektů. Nikdy nevíte, co se Vám nakonec v albu bude hodit. Já jsem si třeba zatavila i naši rakouskou dálniční známku.

Když jsem přemýšlela, jaké zvolím kartičky, nakonec mě oslovila speciální cestovatelská edice od Simple Stories. A jak má někdo fóbii ze stříhání do fotek, já jsem překonala svůj odpor ke porcování kartiček. Protože konkrétně takhle sada obsahovala spoustu skvělých akčních nápisů, které se mi skvěle hodily. A tak jsem zavřela oči a řízla...nebo spíš stříhla.

Co se rozložení fotek týká, chvíli jsem se snažila ho trochu předvídat a kreslit si náčrtky, ale bylo mi jasné, že nakonec stejně dopadne všechno jinak. A to už mě taky nerozhodí, jsou prostě chvíle, kdy je pro mě důležitější (pře)žít a nestát se otrokem svého vlastního tvoření. A tak jsem tak zhruba zastrkávala textové kartičky do plastových kapes a radovala se z toho, že minimálně journalingu bude tentokrát dost.


Odklápěcí kartičky jsem si oblíbila, protože se s nimi dá užít spoustu srandy. Aby se neodlepovaly, přilepuji je na okraj protektorů, proděruji je ve stejném místě jako velkou kapsu a navlíknu na kroužkovou vazbu. Takhle se ani nehnou a navíc mi jejich samolepicí okraj nezasahuje do fotky pod nimi.


Kromě PL kartiček jsem použila i papír od Authentique - Natural Day Dream, který nutně musím ještě sehnat, protože se krásně hodí...na cokoliv. A je navíc v akci! :-) I kdybych se  na něj měla jen koukat :-)


Je fakt, že u některých kartiček - jako třeba té oranžové vpravo dole - jsem skřípala zuby a kdo ví, třeba jí ještě někdy odsoudím k výměně. V rámci časové úspory je ale tam, kde je, a místo přepisování jsem radši pavoučkovi udělala pěkné vellumové okýnko.

A když jste na dovolené, nezapomeňte si taky vyfotit, kde bydlíte. Člověk často přijede odněkud, má spoustu fotek přírody a ani jednu fotku pokojíčku a penzionu. My jsme na to tentokrát mysleli a nafotili si náš apartmán hned první den.

Takže tohle bylo naše dovolenkové pondělí. A že neuhodnete, co bude příště? :-)

Pěkný sváteční den Vám přeje

1 komentář:

  1. Opět parádně zpracované. To se mi strašně líbí mít dovolené takhle zpracované ☺️

    OdpovědětVymazat