sobota 26. září 2015

Minialbum: Speciální dárek k narozeninám

Monča a Janča jsou moje kamarádky, ale především jsou ségry a nerozlučná dvojka. I když jedna žije v Praze a druhá v Budějovicích, vždycky o sobě vědí a tráví spolu spoustu času. Navíc si před časem v Praze splnily sen a založily si úžasnou retro kavárnu Park Café. A protože Monče letos bude už po desáté dvacet, bylo jasné, že dárek od ségry musí být něčím speciální.  V tu chvíli jsem vstoupila do příběhu já a scrpabooking. Už tušíte? To je dobře. Minialbíčko, které mi bylo ctí pro Moniku ke kulatým narozeninám vyrobit, je mojí dnešní inspirací pro Vás...
Protože pro holky vyrábím přáníčka už delší dobu, tak nějak už tuším, jaký mají vkus. A je dost podobný, jako ten můj. To je vždycky paráda, protože v tu chvíli si stačí jen položit jednoduchou otázku: "Jak by mělo vypadat albíčko, které bych chtěla dostat?".


Při výběru papírů jsem váhala mezi kolekcí SOUTHERN WEDINGS od Becky Higgins a THE PROMISE od First Edition. Obě jsou svatební, ale s žádnými přehnanými motivy. No, co vám budu povídat, rozhodování těžké, přetěžké, ale nakonec vyhrála Becky.


Na ozdobení přední stránky jsem si vypomohla PL kartičkami z kolekce INSPIRE a pár enamelkami. Pokud vyrábíte minialbíčko, nezapomeňte myslet na zavírací mechanismus. Poté, co ho naplníte fotkami, jen tak pohromadě držet nebude. Já jsem zvolila hedvábnou stužku v odstínu Eggshell.


Základ alba, který jsem vyrobila z bílého kartonu vyšší gramáže (220 g/m2), jsem tedy polepila papíry zhruba 0,5 mm od okraje, protože podobný okraj jsem vyvolala i na fotkách. Ideálně poslouží papíry z malých 6-kových kolekcí, na každý "čtverec" alba  a na "dvířka" padne tak akorát jeden list. A odřezky rozhodně nevyhazovat, budou se hodit...

Ale dost bylo prázdných stránek. Pojďte se podívat, jak dopadlo album, když se zaplnilo fotkami.

Janča (vlevo) si přála, aby se někde v albu vyskytl obrázek s citátem. S tím jsem neměla problém, protože barevně parádně ladil a nechá Monču při prohlížení ještě na chvíli oddechnout, než přijde nálož fotek. Hned první - velká - je  na protější stránce, jako úvod do celého alba, dozdobená papírovými výseky z mojí oblíbené kolekce BELLA ROUGE od Pink Paislee.

Minialbíčko jsem dál rozdělila na sekce. První jsem si pracovně nazvala "retro" a byla vytvořená z fotek, na nichž jsou holky mrňavé. Fotky jsem různě podkládala barevnými papíry a spotřebovala jsem tak i zmiňované i odřezky. Jsem prostě ekolog :-)


Protože obrázků bylo hodně a jeden lepší než druhý, došlo i na koláž - filmový pás. A k tomu parádně sedí filmový pás jako chipboard. Do albíček a Project Life jako stvořený.


Občas je ale dobré nechat v albu vzdušné místo, a tak po zavření okýnka zdobí jednu stranu dvířek "jen" chipboard. Ten nás nechává vstoupit do sekce "holky blbnou & nejlepší kamarádky".


Protože kamarádek má Monča víc a já si netroufla vybrat jen jednu. vyřešila jsem to lišácky. V albu jsem vytvořila kapsičku, do které jsem fotky umístila jako visačky, takže se dají vytáhnout za provázek a prohlédnout každá zvlášť.


Tyhle interaktivní prvky vždycky pozvednou papírová albíčka na pomyslný vrchol. Koneckonců baví i mě, když je vyrábím :-)

Další oddíl by se mohl jmenovat "Monča a její hobby". Ale upřímně, byly to prostě fotky, které na sebe tak nějak zbyly. Každopádně nakonec k sobě krásně tématicky pasovaly.

A samozřejmě tu nesměla chybět ani rodinná stránka.

A protože minialbíček jako dárků pro naše nejbližší není nikdy dost a Vánoce se blíží, je třeba mít náskok. Zvu vás proto na kurz. Přijďte si se mnou v neděli 15. listopadu vyrobit podobné minialbum a potěšte přítele romantickým dárkem nebo nadchněte novopečenou babičku albíčkem plným fotek vnoučátka. Více informací o kurzu najdete zde.

Tak ať je i váš "lajf" jeden velký projekt!

Žádné komentáře:

Okomentovat