neděle 6. září 2015

BIRTHDAY CARD - Tesco přáníčko s loďkou a něco navíc k tomu


Občas, a vlastně ne tak zřídka, dostávám za úkol udělat přáníčka pro kamarády mého kamaráda. Což by nebylo nijak zajímavé, kdyby pro mě vždy neměl přichystanou nějakou specialitu. Posledně šlo o přáníčko ke 40. narozeninám kolegy z práce (o kterou firmu se jednalo, určitě poznáte sami), který má rád jachtaření. A tak jsem se dala do práce.

Nejprve jsem musela začít rešerší, zjistit, jaké používají v TESCO fonty a jak vypadají jejich cenovky a slevové značky. To vše pro to, aby bylo přáníčko co nejvíc věrohodné. TESCO fonty se mi nakonec sehnat nepodařilo, ale myslím, že jsem našla alespoň velmi podobné. Pokud se Vám někdy stane, že se zakoukáte do nějakého typu písma a chtěli byste vědět, jak se font jmenuje, zkuste aplikaci What The Font!. Udělejte si Print Screen daného fontu, ořízněte, tak aby kolem bylo co nejméně balastu, a vložte pomocí dialogového okna na stránce (viz obrázek). Aplikace by Vám měla vyhledat daný font, nebo alespoň ten nejpodobnější. To, jestli ho následně někde najdete volně ke stažení, je ale bohužel věc druhá....


Ale zpět k přáníčku. Font jsem vyřešila a potřebovala jsem ještě značku TESCO, se kterou mi pomohl vyhledávač Google - sekce Obrázky (Images). 


Pokud stahujete obrázky z internetu, tak jako já značku TESCO, dávejte si pozor, abyste obrázky měli pěkně velké rozlišení. Na Google.cz tohle najdete pod záložkou "Search tools"...


A zde pak zvolíte "Large" (někdy stačí i "Medium"), hlavně ve chvíli, kdy se Vám zaškrtnutím této možnosti nezobrazí žádná přijatelná varianta :-)


Takže nápis by taky byl. Stejným způsobem jsem si našla loďku a vlnky. A udělala si návrh na počítači.


Ten jsem si pak rozkouskovala na jednotlivé "součástky", které jsem nechala vytisknout...


A pak už jsem jen stříhala a lepila. Některé prvky jsem nechala vcelku, některé (třeba vlnky), rozstříhala a podlepila 3D lepicí páskou, aby působily plasticky. Stejně tak jsem nalepila i červenou bublinku, která tak dostala krásný stín. Aby přáníčko nevypadalo jako natištěné, ale byla na něm vidět i nějaká ruční práce, podložila jsem ho "navy" papírem od UHK Gallery a přidala jsem taky chipboardovou kotvičku s provázkem Baker's Twine.


Sami vidíte, že přáníčko dostalo ještě lehké kosmetické úpravy a oproti návrhu se malinko liší. A jestli užněco dlouho nebudu opakovat, pak je to stříhání vlnek... Já a nůžky se asi nikdy nezkamarádíme :-) Takže teď už zvládnu asi cokoliv :-)

4 komentáře:

  1. Dianko, to je super nápad!!! Vytiskla jsi na co? Jako foto? Opravdu moc povedené, super nápady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, díky. Nechala jsem si to vytisknout v copy centru na trochu tvrdší papír. Doma takhle kvalitní tiskárnu nemám, takže s "přáníčkovými" věcmi hodím vždy za profíky, aby to nějak vypadalo :)

      Vymazat
  2. nadherne!!!! jen by me tedy nebavila ta prace na PC ...a asi ani nesla, tohle proste neumim :( to musel mit kolega radost!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, Jani, na tom PC to byla fakt piplačka, ale mě teda víc nebavilo to stříhání :D a hlavně nešlo :D myslela jsem, že u těch vlnek umřu :D

      Vymazat