čtvrtek 28. května 2015

Kurz Prázdninový deník


Protože léto je za dveřmi, zasvětily jsme první celodenní kurz v Atelieru K1 výrobě cestovního (nebo chcete-li prázdninového) deníku. A přesto, že počet lektorek téměř převyšoval počet účastnic, myslím, že jsme si užily báječnou neděli. 
Hlavní slovo měla tentokrát Míša, která na ukázku přinesla několik svých deníků jako inspiraci a zhostila se výborně i "úvodu" do výrobního procesu. Já, která jsem se vzhledem k poštu zúčastněných pro tentokrát převtělila do role posluchačky, jsem pak působila spíše jako pomocná síla nebo "second-opinion" :-)



Dopoledne jsme zahájily přípravou základních desek. Nejpoužívanějším nástrojem proto byla řezačka a nejoblíbenějším médiem lepidla všeho druhu. Naporcovaly jsme si kartony, narýhovaly papíry a pod rukama se nám začaly klubat první náznaky pozdějších prázdninových deníků. Před obědem jsme si ještě stihly připravit prázdné a čtverečkované papíry určené na zápisky. Zdobení desek a "pokročilou" výplň  v podobě nejrůznějších kapsiček jsme si ale nechaly až na odpoledne.


S plnými bříšky jsme se po pauze opět sešly v Atelieru, abychom dokončily svá veledíla. Dovnitř deníků jsme si vyrobily kapsičky a harmoniky na fotky, jízdenky, vstupenky a další památky z prázdninových dobrodružství. A Míša pak všechny deníčky zkompletovala pomocí mašinky Zutter.

Zdobení vrchních stran deníků se odehrávalo podobně jak to znám z přáníčkovacích kurzů - nejdéle trvalo najít ty správné kombinace papírů, ale pak už to šlo jako po másle. 

Den uběhl jako voda a ačkoliv jsme prošvihli dvě třetiny hokeje, myslím, že deníky, které si dámy odnášely domů, budou jednou skvělou vzpomínkou na prázdniny 2015.

A já se těším na další kurz. Tentokrát třeba i s Vámi!

2 komentáře: