pátek 20. března 2015

BIRTHDAY CARD - Námořnická inspirace


...a tak jsem jsem zjistila, že mezi teenagery letos "frčí" námořnický styl. Přáníčko k 18. narozeninám dcerky jedné zákaznice totiž mělo být právě "navy". Představu jsem měla ihned, ale horší to bylo s materiálem. Tápala jsem ale jen chvilku, protože jsem ve své sbírce papírů narazila na námořnickou kolekci od UHK Gallery, kterou jsem si kdysi z neznámého důvodu objednala. Jak to tak ale někdy u scrapování bývá, nakonec je z téhle sady na přáníčku jen kousek a zbytek je tak nějak "sama doma". Podívejte sami...


Čtvercový podklad je poslední dobou můj oblíbený, a tak na něj došlo i tentokrát. Slečna oslavenkyně prý ráda červenou, jenže ouha, v kolekci papírů byla samá námořnická modř. A tak jsem neváhala a podkladový papír si vyrobila sama pomocí washi pásky a Distress inkoustu (odstín Barn Door). Při odstraňování washi se mi podařilo na několika místech strhnout i kus papíru. Nejdřív jsem si říkala, že začnu znova, ale když jsem se podívala lépe, zjistila jsem, že jsem vlastně docela náhodou vytvořila skvělý "omšelý" efekt. Prostě přesně jako oprýskaná bárka někde v přístavu. Paráda! Miluju, když se z chyb stávají efekty, a tohle byl přesně ten případ.


Na námořnickém přáníčku samozřejmě nesmí chybět lano a kotva. Lano supluje klasický provázek (který jsem samozřejmě v zápalu tvorby málem zapomněla zabudovat před lepením...ufff). Ale kotva byla další kámen úrazu. Šablona na Big Shot veškerá žádná, ani výsek či samolepku jsem doma nenašla. Nakonec mě zachránila kartička z Project Life (Happy od Becky Higgins), ze které jsem kotvičku vystřihla. A trošku jí přetřela okraje gessem, aby taky vypadala trochu "použitě". Červenobílý provázek Baker's Twine, který jsem kolem ní omotala, byl téměř nutnost, stejně jako samolepící síťka.


Nakonec jsem přidala dřevěnou číslovku nabílenou gessem. Papír pod ní je naembossovaný zlatým embossovacím práškem. A nápis vystřižený právě z jednoho z papírů z kolekce UHK Gallery. Posledním prvkem je pár červených kamínků a perliček. Vnitřek přání jsem už jen doladila vlaječkami ze stejnobarevných papírů.


Musím říct, že tohle přáníčko byla vážně výzva, ale na výsledek jsem náležitě pyšná.

Námořnický styl je nesmrtelná klasika, takže pokud máte ve svém okolí někoho, kdo rád vodu, určitě neváhejte a pusťte se do něj!

Krásné - už jarní - tvoření

Žádné komentáře:

Okomentovat