pátek 25. března 2016

REPORTÁŽ: Project Life kurz v březnu

Tak jako každý kurz, i kurz Project Life, který se uskutečnil 10.3. na pražských Vinohradech, byl něčím specifický. Prvně tím, že se nejprve málem zrušil, a  pak jsme během posledního týdne měly hned tři náhradnice. Za druhé proto, že se sešly dámy, jejichž scrapové začátky sahají do doby, kdy se materiál dal sehnat pouze na Fler.cz, a které někde v mezičase tvoření odložily, a teď ho znovu oprašují. A do toho mezi nimi jedna slečna, která prostě přišla začít.

Kurz, je koncipován spíše pro začátečníky, a tak vždy začíná povídáním o tom, co to Project Life vlastně je a jaké základní pomůcky budete potřebovat, pokud se do něj pustíte. Většinou se snažím se být stručná, protože vždy vidím, jak už jsou ženy žhavé na tvoření. Tentokrát mezi námi byla ale vážně úplná začátečnice, a tak jsem s pomocí děvčat, které mě doplňovaly svými zkušenostmi, vzala všechno pěkně podrobně. 


Co ale nikdy ani trochu nezkrátím je kapitola o úpravě fotek a vytváření koláží.  Probraly jsme PicMonkey i Picasu a shodly se, že první editor fotek holkám asi bude vyhovovat víc.


 A pak už se vytáhly z kabelk fotky, vybíraly se kartičky a povídalo se - kdo má kolik dětí a kde jsou teprve na cestě, jak donutit chlapy uklízet (nemožné) a kam kdo chodí pro scrapbookové pomůcky. Protože součástí kurzu je i poukázka na 10% slevu na nákup alba u Pretty Papers, myslím, že dámy mají minimálně pro příští nákup jasno :-)

 A nakonec jsme i slečnu, která byla ze všech těch informací a hlavně možností, zkraje dost vyjukaná, přesvědčily, že ty krásné kartičky se prostě opravdu používají, že písmenkové abecedy není škoda a že občas se prostě musí aspoň nějak začít, jinak člověk nad jednou stránkou může strávit klidně celý týden a stejně nebude dokonalá.


 A představte si, byla to právě ona, která mi po kurzu psala, že se vrhá do tvoření, že je z PL nadšená a že jí její úplně první stránku doma všichni moc pochválili... A aby jste i vy mohly holky chválit, zdokumentovala jsem během kurzu pro vás jejich stránky v různých stádiích procesu tvorby.





A vám, holky moc děkuji, že jste přišly, protože na kurzu se mi obvykle dobijí baterky na další týden, ale z našeho březnového mi energie vydrží snad na celý rok! 

A vy ostatní přijďte se mnou tvořit někdy příště!

Žádné komentáře:

Okomentovat