neděle 15. listopadu 2015

SCRAP SHOPPING: Syslím na Vánoce

Jak samy všechny víte, scrapový Ježíšek chodí zásadně před Vánocemi. A ten můj už se konečně taky ukázal. Nutno dodat, že dojde ještě několikrát, ale hned napoprvé táhl opravdu pěkný pytel plný vánočního materiálu, a tak jsem mu slíbila, že o tom aspoň napíšu na blog. A sliby se mají plnit (nejen o Vánocích).

Základem každého vánočního tvoření jsou papíry, i když jsem chvíli uvažovala jestli se nespokojím s vodovkami a razítky, ty nádherné kolekce mě vždycky přemůžou. Vánoční klasiku u mě letos zastoupí papíry Christmas Wishes od First Edition. Norské motivy, sobíci, vločky v příjemné zelené a červené. Co víc si přát?


No, já vím, co víc si přát. Další papíry. Letos mě jsem se zamilovala do kombinace béžové a světlounce modré, a tak jsem nemohla vybrat nic jiného než sadu papírů Snow Queen od Galeria Papieru. Tuhle značku mám moc ráda, dělají krásné barevné odstíny a jemné vzory, takže papíry jsou ideální jako podklady pro práci s razítky, šablonami a třeba i pro mixed media.


A poslední papíry jsou od Echo Park. Tahle značka v mém žebříčku šplhá výš a výš a myslím, že Simple Stories by se měli hodně hecnout s další kolekcí, jinak by je taky Echo Park mohl sesadit s pomyslného trůnu. S kolekcí Our Family jsme na kurzu v Liberci zdobily minialbíčka a největší cennost byl samozřejmě list se sovičkami, který nikdo nechtěl vyměnit. Ani já bych ho nedala! :-) A protože se sada osvědčila, i můj workshop s albíčkem se povedl, dostala jsem za odměnu enamelky.


Raznice nebo šablony pro Big Shot ve tvaru vločky to je takové vánoční "must-have". A okrajová raznice od Martha Stewart je moje tajné přání, které Ježíšek konečně vyslyšel.


Podlehla jsem i razítkům vločky a už je úplně vidím zlatě a stříbrně naembosované.


Důležité je taky včas se rozhodnout, jak řešit nápisy na vánočních přáních. Já jsem se rozhodnout nemohla, a tak jsem si na Pretty Papers (chci říct u Ježíška) objednala hned několik typů razítek od KETA a taky originálních chipboardů. Aby už babička nemusela luštit "Merry Christmas".


Kéž by tohle bylo vše, ještě jeden balíček přivezou sobi. Ale i přesto, že následující měsíce doma nejspíš budeme jít jen posolené brambory, minimálně já jsem šťastná. Ježíšku, děkuju!

3 komentáře:

  1. Úvodní fotka s popiskem je naprosto skvělá!! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Proč First edition nenafotí ty papíry tak hezky jako Vy? (řečnická otázka:-)) Kolikrát už jsem kolem nich projela a vůbec si nevšimla, jak jsou nádherné...

    OdpovědětVymazat