čtvrtek 26. listopadu 2015

CHRISTMAS CARD - Red & White

Tak nevím jak vy, ale nemám jediný dárek, zato už celkem slušnou zásobu vánočních přáníček. Vánoce jsou také jediné období, kdy jsem ochotná tvořit červeně. I tak se ale snažím vyhýbat klasickým kombinacím se zlatou a zelenou, i když přiznejme si, že ta dnešní barevná paleta možná zas taková revoluce není. Spíš taková norská klasika...

Papíry jsou z kolekce Christmas Wishes od First Edition - ta mě letos opravdu dostala a norské vzory jsou vyloženě top. Notičkový, který vykukuje, jsem zřejmě ukradla někomu na libereckém kurzu (za což se omlouvám), protože vůbec netuším, kde se u mě vzal. Bílé vánoční hvězdy jsou úchvatné a v kombinaci s bílými pestíky povýší přáníčko na nádhernou vánoční dekoraci. Ostatně, koupit si je můžete v mém "obchůdku" na Facebooku. Stále mám ještě pár kousků.


Protože mi došly české kartonové výseky, musela jsem sáhnout po razítku od KETA. A dobře jsem udělala. Stříbrně naembosovaný nápis se k přáníčku hodí nakonec o mnoho víc než přírodní chipboard.


Holky, co chodí ke mě na kurzy pravidelně, už vědí, že mám takovou malou úchylku. I kdyby byly tři ráno a venku se střílelo, vnitřek přáníčka nikdy nenechám bílý. A když to občas zkouším, stejně mi to nedá a jdu ho dolepit. Řekněme, že jistým způsobem dbám na to, aby ten, komu kartičku darujete, našel překvapení i uvnitř :-)


A jakou scrapovou úchylku máte vy? Nestyďte se a šup s ní do komentářů! A protože půjdete s kůží na trh, rozhodla jsem se to patřičně ocenit! V pondělí 30.11. komentáře slosuju a jeden šťastlivec ode mě dostane poukázku v hodnotě 100 Kč na nákup v e-shopu Pretty Papers.

Těším se na Vaše zvláštnosti,

34 komentářů:

  1. No, těch papírových úchylek je spoustu, ale pokud mám říct jednu (a věřím, že nejsem jedinná), tak bych zmínila tu, že je mi hrozně líto "načít" nový papír, který se mi moc líbí a použít ho, protože je mi ho líto... mám strach, že mě pak napadne něco jiného, kde bych ho mohla použít a už nebude nebo že se mi pak výsledek nezdaří (i když si stále říkám heslo, že každý výsledek je krásný a povedený)...
    Pokud zmínit další, pak je to syslení věcí na tvoření, ačkoli absolutně dopředu nevím, zda je použiju a na co... a třetí úchylka... nikdy neudělám dvě stejné přání, protě mi to nepřijde fér dělat velko-výrobu... (i když by měly být jen dvě) - můžou být podobné, ale nikdy ne stejné :)
    Ufff, to se mi ulevilo... to je jak kroužek "alkoholiků" odvykačů :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamčo, tak to je jak kdybych to psala já, hlavně ta dvě stejná přáníčka. To taky neumim, nechápu, jak někdo může vychrlit třicet stejných přání a hluboce to obdivuji, já bych to prostě nezvládla :-) Vidíš, odvykačka a ještě s odměnou :-)

      Vymazat
  2. Knoflíky - cpu je v podstatě všude (drama ovšem nastává, když to nejde, protože není místo nebo se nevejdou do zadání apod.) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, knoflíky, to byla taky jedna moje scrapová epizoda, takže tomu rozumím... Koukám, že těch "úchylek" možná bude víc :-) Díky, Terez!

      Vymazat
  3. O mně už se to ví, takže nic nového, ale jsem moc ráda, že e-shopy nikde nezveřejňují, kolik já jsem už vyhodila peněz za ENAMELKY :-D Ty prostě být musí, přes to scrapvlak nejede :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to já vůbec nevím, jestli Tě mám zařadit do slosování a podporovat tuhle závislost :-P :-) Ale asi jo :-)

      Vymazat
  4. Já jich mám asi víc :D enamelky, líto rozstříhat krásný papír, použít kásnou kartičku do PL, použít krásnou ozdobu, syslení věcí o kterých už doopředu vím, že je nepoužiji, atd ... pokračovala bych asi do rána :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stříhat do krásných papírů? No, fuj, to někdo dělá?!?! :D

      Vymazat
  5. Provázek :-) Myslím, že ho nacpu na každé přání nebo stránku, a když už se nevejde uvázat na mašličku, tak minimálně aspoň kousek spolu s visačkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Provázek je nutnost! :-) Nepamatuju, kdy naposled bylo moje přáníčko bez šňůrky :-)

      Vymazat
  6. Tak mojí úchylkou jsou čtvercová přáníčka, ale poslední dobou jsem se hecla a přestala jsem stříhat pouze rozměr 10,5x10,5 cm. Na přání mám vždy nějaké razítko, které mě baví vybarvovat akvarelovýma pastelkama (nadchla jsem se kouzlem roztírání pastelek štětcem :-) ) (Verča Sembolová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, čtverec je čtverec, jak jsem kdysi pořád dělala klasická A6, tak dneska jedině čtverec...je prostě takový nějaký symetričtější :-) Takže úplně chápu... :-)

      Vymazat
  7. Mojí úchylkou jsou razítka, a i když jich už mám docela slušnou zásobu (na to, že jsem student s hodně omezeným rozpočtem a do světa cardmakingu a scrapbooku jsem poprvé nakoukla až letos v únoru), pořád nějaká potřebuji. Zrovna tenhle týden mi mamka psala, že mi přišly tři obálky, a už se hrozně těším na to, až dorazím domů ze školy a budu se moct pokochat. Jinak taky si říkám, zda papír načít nebo ne a nakupuju hodně do zásoby, ale už se musím opravdu krotit.
    Tvoření se celkově stává mojí úchylkou a i když svoje přáníčka nemůžu srovnávat s většinou ostatních scprapařek, tvořím dál a jednou se snad dostanu k tomu, že budu spokojená, ono každý začátek je takový rozpačitý...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Razítkovou úchylkou zatím netrpím, ale znám mnoho takových (nebudu jmenovat) ;-) A ač se to nemusí zdát, srdce mi tluče pokaždé, když postuju příspěvek s přáníčkem nebo PL stránkou. Je pořád těžší a těžší inspirovat, protože všichni jsou už tááák dobří... Ale je to výzva! :-)

      Vymazat
  8. Když tvořím pro někoho známého (u těch lidí mám pocit,že si to můžu dovolit 😃) a základový papír je tak krásný,že je mi škoda ho celý zaplácnout nějakým dalším...tak si z něj alespoň vyříznu menší čtvereček/obdélník a teprve potom ho něčím polepím. Zbyde mi tak alespoň malý kousek krasného papíru. Přáníčka snad stejně nikdo nerozdělává na komponenty,takže se to nikdy nedozví 😃

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si u Tebe, Terezko, asi objednám přáníčko :D :D :D Tohle je pecka! :D

      Vymazat
  9. Já jsem taky sběratel razítek a kovových brads...v šuplíku mám i několik (ehm) ;-) razítek, které jsem nutně potřebovala, ale ani po několika letech ještě nerozbalila. Ne že bych je chtěla šetřit, jen ještě nepřišel jejich čas :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adél, buď přijde jejich čas, nebo přijde Scrapbazárek :) Díky za komentář! :)

      Vymazat
  10. Asi razítka, sice kvůli rozpočtu jich zatím nemám moc, ale pravidelně nad nimi slintám v eshopech a opravdu moooc ráda je používám a zkouším hned, co s nimi přijdu domů :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky slintám a obdivuju pak všechny, co je koupí a opravdu používají :)

      Vymazat
  11. moje úchylka je sběratelství. Když jedu do města jdu nejprve do kreativního obchůdku. Absolutně kupuji snad vše co vidím. Od papírů přes šablony i šablony do BS, barvy,základy přání prostě vše co se bude jednou hodit. Jednu domu jsem byla trochu úchýlná na razítka. Těch mám teda taky dost. A když je na trhu něco nového musím to mít. Pak to nosím tajně přímo do pracovny aby to doma neviděli.:D A papírů je mi taky líto a musím se hodně přemlouvat abych střihla. Věra Havlíčková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, tak to bych chtěla být prodejce ve Vašem městě, to bych si Vás pořádně hýčkala... :)

      Vymazat
  12. Syslení už jako úchylku neberu. Přijde mi, že to k mému scrap životu prostě patří. Mojí úchylkou se stalo Mixed Media. Prostě to MUSÍM skoro všude "nacpat". Mám solidní sbírku brads. Koupila jsem si krásná, vintage. Asi před rokem. A ještě jsem je nepoužila! Jen se s nimi kochám. Také mám pár papírů BoBunny do kterých na 100% nestřihnu. Mám je totiž jen po jednom exemláři. A to jistě uznáte, že se musí zachovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BoBunny - ty jsou archivační, mám tady někde asi tři papíry Primrose a ty jednou zdědí moje děti :D

      Vymazat
  13. Koukám,že v tom nejsem sama :-) Moje úchylka...no stále něco potřebuji,nerada stříhám do nových papírů,obzvlášť těch oboustranných 30,to trpím jako zvíře :-) Všechno schovávám co kdyby se to později hodilo.....zrovna nedávno maličký zámeček od cestovní tašky,nefungující....lup s ním do koše.....no co kdyby se hodil.....už jsem byla v koši já a lovila zámeček zpět :-)) (Iva Peková)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo, ještě, že to píšete, na to jsem úplně zapomněla, já třeba ostřihávám ze všeho stužky - třeba z visaček na džínách apod. :D Jsem ráda, že v tom nejsem sama :) Vždycky si říkám: "Vyhodit se to dá i později." :)

      Vymazat
  14. No tak já sjizdim net od shora dolu a jak najdu nějaké pěkné přání, zajímavou techniku, něco co me chytne začnu přemýšlet jak docílit něčeho podobného s tím co mám v šuplíku. Zjistím, ze to co je v šuplíku nestačí a nakupuju vše co je na jeden jedinej projekt potřeba. Je to šílený a mam i výčitky. Přesně do chvíle nez mi přijde balíček a já se kocham a říkám si, ze to určite využiju i dál... u většiny materialu se to stane, ale mám par kousků, interně ležáků, které na me výhrůžně ze šuplíku číhají...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, jo, to je přesně ono, vidím něco a musím to vyrobit, takže okamžitě zaútočím na nějaký e-shop... A aby se vyplatilo poštovné, tak nakoupím i spoustu dalších věcí, který pak využiju...nebo taky ne :D

      Vymazat
  15. Vylepný nitřek přání mně dostal. Já zase hrozně nerada dáváme nápis "krásné narozeniny" apod. na čelní stranu přáníčka. Raději tisknu dovnitř. Ale úchylka to asi není, přáníčka moc nedělám. Úchylka. .. hm, zjistila jsem, že si až podezřele často kupuji štětce, přičemž přísun stále převyšuje odsun z důvodu likvidace. A úchylná jsem při ladění PL, někdy hrozně dlouho hledám správnou barevnou kombinaci, doplňky. ..jsem totiž mimořádně nerozhodný člověk. Až mně při tom někdy napadá: co když to přilepím a pak najdu něco lepšího ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limetko, to skoro vypadá, jako by jsi byla váha, jako já... Protože můj Project Life, to je vždycky proces na celý den, někdy i dva. A nápisy vevnitř jsou dobrý nápad, na přední stránce občas prostě ruší, takže to naprosto chápu! :)

      Vymazat
  16. tak to jsem se pobavila pri cteni komentaru :)) scrap uchylka.... premyslim a napada me asi jen to siti ... co neni prosito, to mi neda spat :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám tady spoustu oblečení na drobné úpravy, tak se někdy otočím u vás, Jani :-) To vyšívání je fakt úchylka, ale pardání! :)

      Vymazat
  17. Sice je po soutěži, ale to neva :-) Já mám uchylku nákupovou. Když si sednu k počítači, že budu objednávat, protože nutně potřebuju doplnit zásoby, hážu do koše vše co se mi líbí. Když pak vidím celkovou částku (mnohinásobně převyšující můj limit) procházím košík znovu a znovu a "vyhazuju" všechno, co zase TAK nutně nepotřebuju,co objednám teda až příště...Takový nákup mi pak trvá i půl dne :-)

    OdpovědětVymazat