čtvrtek 27. srpna 2015

Prázdninový deník 2015


Ano, to jsem celá já, s prázdninovým deníkem přijdu na konci prázdnin. Skoro jsem přemýšlela, zda nepřezimuje až do těch dalších. Ale vzhledem k tomu, že nás dovolená teprve čeká, tak vlastně ještě nejdu úplně "s křížkem po funuse". Připravte se na spoustu fotek - tři, dva, jedna, TEĎ!


Desky a základní výplň deníku jsem si připravila už v květnu na kurzu, který jsme pořádaly s Míšou Svatošovou. Ale teprve rezervování pokoje v Alpách a blížící se termín naší dovolené mě donutil sednout a dozdobit vnitřek tak, aby byl připraven na nápor mých zážitků, postřehů, myšlenek, detailů z cest a samozřejmě fotografií.

Ještě nikdy jsem žádný deník na dovolené nepsala, a tak tohle bude velká premiéra a uvidíme, jak se to celé osvědčí. Plán je takový - zapisovat a fotky a zdobení dodělat doma. Do deníku jsem vybrala barevné papíry, protože jsem čekala válení někde u moře na sluníčku. No, a místo toho jedeme do hor a má pršet :-)





Protože jsem především psavec, nechala jsem si hodně prostoru na poznámky. Píšu úplně všechno, přes útratu v lokálním obchůdku až po délku ještěrky vyhřívající se na kameni. Miluju tyhle detaily a vím, že co nenapíšu, bude nenávratně zapomenuto. A kromě kostičkovaného papíru jsem vložila i čistý, bílý, který bude ideální na různé malůvky. Je trochu vyšší gramáže, takže v případě nouze může sloužit i pro vlepení fotek.

Jenže už teď tuším, že fotky se mi na stránky alba jistojistě nevejdou všechny. Na ty, které dostanou Černého Petra, zbude místo v obálkách. A kamarádit se tam budou se vstupenkami, jízdenkami, účtenkami, mapičkami a obaly od čajů :-)


Vzhledem k tomu, jaká má být na příští týden předpověď, myslím, že tahle stránka se nám bude vyloženě hodit... To je tak, když já vyrazím na dovolenou - vždycky prší a to i na místech, kde "přece nikdy neprší". Už se mnou moc nikdo nechce jezdit :-)



Jak už jste asi stihly zaznamenat, práci se zdobením mi značně ulehčily PL kartičky. Ty totiž nemusíte jen zastrkávat do kapsiček, ale dají se s nimi dělat třeba i parádní přáníčka a teď vlastně i deník. Práce s nimi je super rychlá, a to bylo přesně to, co jsem potřebovala.


Se zdobením jsem se zatím příliš neobtěžovala, to až vyvolám fotky. Ale do deníku jsem vlepila nějaké chiboardy. Takže minimálně bude muset proběhnout líbačka...


...a veselé "selfíčko". V deníku jsou pak ještě po různu vložené barevné papíry korespondující s kartičkami. Ty budou (asi) sloužit jako rozdělovače dní nebo výletů. Tak uvidíme, jak to celé zafunguje.

A co Vaše deníky, plné, prázdné? Píšete a lepíte rovnou na dovolené, nebo až v klidu, doma? Anebo deníky nevedete vůbec?

3 komentáře:

  1. Nádherný barevný deník, na tu dovču u moře by mi přišel dokonalý a jsem moc zvědavá, jak tam budou pasovat ty Alpy, protože já bych tuhle barevnou kombinaci neustála :-). A nemůžu uvěřit, že se do něj vejdeš :-).
    Deníky píšu a mám v tom pro někoho asi nepochopitelný systém, každopádně ať už volím jakoukoli možnost, s hotovým deníkem se vracím už z dovolené, pro mě to jinak naprosto postrádá smysl... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ty barvy, to je hrůza, já vím... Normálně jsi mě zviklala a já dnes při pochůzkách po městě zakoupila jeden Sn@p deník :-) Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne :-) A s tím tvořením na místě je to asi pravda, i když jsem v PL už skoro aktuální, všechny naše dovolené čekají na zpracování :-)

      Vymazat
    2. Nééé, to jsem nechtěla! Já jsem se fakt těšila, jak se s tím popasuješ. Když se podíváš na mojí tvorbu, 90% všeho mám v neutrálních barvách, já prostě barvy nezvládám, ale strašně se mi líbí!

      Vymazat