pondělí 10. srpna 2015

DIY obrázek - Bundle of Joy


Letos se kolem mě narodilo spoustu malých "uzlíčků radosti" neboli anglicky Bundle of Joy. Nevím, jak to máte Vy, ale podle mě není lepší vůně, než ta čerstvě vykoupaného miminka anebo právě rozdělané sady scrapbookových papírů. Mně zatím dělá radost především to druhé. Ale protože jsem správná "DIY teta", vyrábím dárečky pro malé mrňousky a jejich maminky. Tentokrát jsem si troufla na něco většího, než jsou přáníčka a albíčka, ale paradoxně nakonec mnohem méně náročného. Pojďte si se mnou vyrobit roztomilý obrázek.

CO BUDETE POTŘEBOVAT

  • rámeček (já jsem použila čtvercový rámeček RIBBA z IKEA)
  • bílý (světlý) karton (gramáž cca 280 g/m)
  • samolepky Bundle of Joy
  • chipboardy Bundle of Joy
  • enamelové tečky Bundle of Joy
  • tužka, guma
  • nůžky, řezačka
  • kružítko (nebo cokoliv pravidelného tvaru - květináček, šablona do Big Shotu...)
  • kolegu Králíka jako dozor a dekoraci :-)


JAK POSTUPOVAT

Vyřízněte si z kartonu plochu tak velkou, jako je vnitřek zakoupeného obrázku. V obrázku často najdete vložený letáček od výrobce, který můžete krásně použít jako vodítko, udělat si podle něj rysky na kartonu, obstříhnout a nakonec přesně oříznout na řezačce. A jestli jste ještě chytřejší, přečtete si na papírku rozměry a naměříte si je na kartonu pravítkem... :-)


Vyznačte si střed kartonu, seberte dětem kružítko a sestrojte si kružnici o poloměru... :-) Prostě kolečko takové, aby se vám líbilo. Moc netlačte, čáru potom budete gumovat, tak jen lehce, ať si následně nepoškodíte papír. Kdo nemá děti školou povinné a nevlastní kružítko - tak jako já - pomůže si třeba květináčkem o vhodném poloměru.

A pak už stačí jen hezky nakombinovat samolepky, chipboardy a enamelky.

PÁR TIPŮ Z VLASTNÍ ZKUŠENOSTI

1.) Do vymezeného prostoru vlepte nejprve několik hlavních - velkých motivů, které následně budete oblepovat menšími ozdůbkami. Jako první volte motivy, které v obrázku 100% chcete mít. Neriskujte, že Vám na ně nezbude místo.

2.) Po umístění hlavních chipboardů či samolepek si oblepte "hranice". Nemusíte se přesně držet linii, ale je důležité, aby Vám na konci vznikl kruh. Během dalšího zdobení se pak nebudete muset starat, kde končí Vaše "plocha".

3.) Vyplňte zbylé mezery :-)

Parádní dekorace do dětského pokojíčku je na světě - se spoustou motivů, které může malý človíček zkoumat a rozvíjet tak svojí fantazii. Upřímně, i mě baví na ten obrázek koukat a zkusit třeba spočítat všechny hvězdičky :-) A pokud k obrázku ještě vyrobíte vyladěné přáníčko, budete totálně za hvězdu :-)

Krásné letní tvoření!

16 komentářů:

  1. To je tak krásný a v životě by mě to nenapadlo! Jsi šikula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, mám bohužel víc nápadů než času, ale učím se s tím žít :D

      Vymazat
  2. mooooc povedene ... a jen k uvodu, prekvapive nejlip mi vonela ta miminkovska smolka, to je tak unikatni vune, kterou proste produkuji jen cerstve narozena miminka ... paradni obrazek, Di!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Jani, a vidíš, to je vidět, že ještě nemám svůj vlastní "uzlíček", a tak potkávám jen ta vymydlená miminka :-)

      Vymazat
  3. Ty jsi prostě neuvěřitelná ! :-)

    Nádherné :-)

    A miminka ?? Nejvíc jsem se vždycky těšila na ty malinkaté nožičky :-) Ty poslední už jsou 5ti leté a k čuchání už moc nejsou :-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, malé nožičky a prstíky jsou neuvěřitelné, hlavně mě vždy překvapí, jak velkou sílu dokážou vygenerovat :) Díky, Markét! :-)

      Vymazat
  4. Úžasný tip na dárek. MOC se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, jako dárek je to témě nepřekonatelné :-) Děkuji, Hanko!

      Vymazat
  5. Ach, to je prenádherné! Jemnučké a zároveň výrazné a jedinečné. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Kristínko, s Bundle of Joy se dají tvořit jenom samé krásné věci :-)

      Vymazat
  6. To je naprosto neuvěřitelné a originální! Ještě jsem nic takového neviděla!!! Barevnost, lehkost provedení, prostě neuvěřitelné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, děkuji! :-) Tu lehkost dělá asi i ten rámeček, je bytelný, ale zároveň krásně vzdušný :-)

      Vymazat
  7. Perfektni, asi budu muset vykoupit na amazonu dalsich par tehle kolekci, protoze od narozeni naseho prcka mizi neuveritelne rychle :) (y)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to stoprocentně chápu, a to já ani nemám prcka a tvořím pro kamarádky :) tak až budete vykupovat Amazon, Verčo, tak se klidně přidám :D

      Vymazat