čtvrtek 3. listopadu 2016

instaAlbum pro ségru + videoprohlídka


Takže vážení, nalijeme si hned na začátku tohoto příspěvku čistého vína. Tohle instaAlbum jsem měla doma cca 4 roky, čili téměř od začátku mé scrapbookové kariéry. Když ségře táhlo na 18, říkala jsem si, že to bude skvělý dárek. O dva roky později - před jejími 20. narozeninami - jsem v něm našla stále tu jednu osamocenou fotku. Bylo to v den, kdy moje "malá" Mari oznámila, že ji přijali na vysokou školu v Dánska a odjíždí za pár dní. Právě to bylo pro mě impulsem album dokončit... A podařilo se mi to v rekordním čase.

Představa byla v podstatě žádná, vše se rodilo za pochodu a když jsem zjistila, že z instagramu se nedají stahovat fotky, doslova jsem si rvala vlasy, že jsem nezačala dřív. Ne, opravdu nejsem člověk, který rád pracuje pod tlakem deadlinů.

Nicméně nakonec jsem během tří dnů zvládla i zajistit veškerá věnování - ano, to se takhle jednou objevíte u rodičů sestřiného přítele s divnou malou knížkou v ruce... Naštěstí se známe, a tak jediné, co jim možná přišlo zvláštní bylo, když jsem vybalila Archival a jala se obtiskovat tlapičky jejich zvířatům ;-)



Dost podobně se na mě tvářila děcka na rozlučkovém večírku v tělocvičně, když jsem je obcházela se slovy: "Ahoj, já jsem Mari ségra, můžeš se mi podepsat." Víte, jsem o 9 let starší než moje roztomilá sestřička, a tak často zapomínám, že její vrstevníci mě možná vnímají spíš jako nějakou tetu... Ostatně byl to právě moje sestra, která nás s Honzou nedávno přirovnala k "postaršímu páru" :-)

O tomhle albu bych mohla psát nekonečně dlouho. A taky vás unudit milionem jeho fotek. Závěrem chci jen říct, že to, co uvidíte v následujícím videu vůbec není moje vrcholné scrapbookové dílo. Každopádně je to něco, co jsem dělala s největší pokorou a láskou, kterou může mít člověk v sobě, když vytváří věc pro někoho, koho od malička chránil a kdo se už dávno postavil na svoje vlastní nohy a vyráží objevovat svět.



A Tobě, Marjánko, vzkazuju - oblíkej se teple, odpočívej a nos s sebou kapesník! :-)

A tady už je video... Enjoy! <3


4 komentáře:

  1. Instaalbum je úžasný vynález, krásný to máš! A taky mám jedno rozpracovaný podobně dlouho :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už pokukuju po dalším, ale nemám další sourozence :D tak asi jen tak pro sebe :D

      Vymazat
  2. Nádherné album, moc se mi instaalba líbí, jen tedy na moje vlastní projekty se mi úplně nehodí, ale jako dárek je to bomba formát. Přesně takhle jsem chtěla na jaře udělat instaalbum pro babičku k 90. narozeninám, leč bohužel...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věřím, že babička by na něj byla pyšná. Je to opravdu skvělý formát, který neodradí a práce na něm celkem odsýpá... :)

      Vymazat