úterý 11. října 2016

PL 2016 / W21 / Trochu léta na zahřátí

Co vám budu povídat, dělat stránky z květnové dovolené v říjnu je noční můra. A ještě horší tohle všechno je, když víte, že máte v plánu z té dovolené udělat i samostatné album. Tak dlouho jsem proto chodila okolo horké kaše, až jsem se rozhodla to prostě "scrapnout". Teď, nebo se v albu nikdy nepohnu, věděla jsem. A tak jsem dnes patřičně pyšná, že vám tuto dvoustránku můžu ukázat.

Původně měla být Vaší inspirací pro (asi) srpnovou PL challenge na Pretty Papers, kde šlo o to, použít čtvercové kapsy. Vidíte, už ani deadliny na mě neplatí, a tak jsem v tom tenkrát nechala mou PL parťačku z design teamu samotnou. Zadání soutěže mi však vnuklo nápad, jak do "velkého" alba zkoncentrovat 7 dní na dvě strany. Přišly do něj totiž pouze insta-fotky (rozuměj fotky nahrané na sociální síť Instagram).

Na dovolené jsme byli v Sardínii a asi je na plánování letních dovolených brzy, ale pokud už vám teď leze počasí na nervy a těšíte se na tu další, pořiďte si letenky na tenhle italský ostrov. Jestli se Vám tam nebude líbit, tak Vám snad osobně vrátím peníze... :-)


Jen tedy nejezděte jako my na konci května, protože voda tam má všeho všudy 17°C a my jsme tak zažívali při každém koupání (pokud na něj vůbec došlo), otužovací kúru. Na druhou stranu, i ty "nejprofláklejší" pláže byly touhle dobou naprosto vylidněné, a tak jsme tam většinou byli úplně sami a mohli se kochat nádherným pískem, neuvěřitelně průzračným mořem a výhledy...



Jako podklad pod fotografie jsem použila pouze jediný papír Dazzle Me z kolekce Verano Azul od 7 Dots Studio a naporcovala jsem ho na čtverečky 4x4" a zase složila jako puzzle do jednotlivých kapsiček. Víte jak, srdce ekologovo plesá... ;-) A doplesalo ve chvíli, kdy jsem si nemohla pomoct a do dalšího papíru (Green Time - Verano Azul) střihla jen proto, že jsem z něj nutně potřebovala ten skvělý nápis. :-)

 
Dalším rozdílem mezi stránkami je journaling. Zatímco na první stránce jsem tiskla na PC, na drué jsem psala rukou. Přestalo mě totiž bavit věčné nastavování tiskárny a zkoušení, jestli teď už se mi to "endlich" vytisklo dobře... Možná, že časem přepíšu i tu první stránku ručně, ať to ladí, ale nechci si dávat moc velké cíle... Hlavně, že je nalepeno. :-)

Chronologicky jsou ale stránky v pořádku a ta druhá je z našeho přejezdu na druhou stranu ostrova, kde jsme dovolenou dokončili. Sardinie je prťavá, takže na takovýto transfer Vám stačí všeho všudy 2 hodiny. My jsme ale poctivě objeli všechny pláže na severu ostrova. I tu nejkrásnější (jak tvrdil internet), která se jmenuje La Pelosa.

Na journaling jsem tentokrát použila PL kartičky, které jsem neměla v ruce ani v PL nóóó už hezkých pár měsíců. Teď se mi ale hodily a nevadily ani zaoblené rohy. Chipboard mám z workshopu z Paige, jen se mi v tašce zlomil, ale přece bych ho nevyhodila... ;-)

Tuhle fotku Honzy prostě miluju. Na většině fotek totiž buď není, nebo vypadá tak, že ho nepoznávám. Ale tady je to přesně on, od hlavy až k patě (která není vidět, no dobře) a ještě navíc s foťákem, protože na dovolených je právě Honzík hlavní zachycovač vzpomínek. Moje druhá selfie, byla spíš noho-časopiso-fie, čtu Ženu a život, kdyby vás to zajímalo, a ležím na té nejhezčí pláži Costa Smeralda, neboli Smaragdového pobřeží...

Štěstí jsme měli i na hotely, které jsme objednávali až přímo na místě. Ten poslední měl nádherný bazén, neuvěřitelné snídaně na terase, kde jsme se hodiny ládovali ovocem a croissanty, a úplně úžasné barevné polštáře ve foyer u recepce.


Dovolená to byla vskutku skvělá a já jsem ráda, že už si jí konečně můžu prohlížet i v albu. Myslím, že při dlouhých zimních večerech se k těmto barevným stránkám budu vracet a v duchu znova objevovat nádherné pláže a ztracené pevnosti...

Tak doufám, že kousek léta dýchl i na Vás!

Žádné komentáře:

Okomentovat