pátek 9. září 2016

SVATEBNÍ SET - Ve stylu navy


Nebylo by to správné léto, ani správná svatební sezóna, aby nevznikl alespoň jeden "námořnický set". Tuhle parádu už jsem vyráběla loni, ale letos jsem jí přivedla k dokonalosti, protože jsem si k námořnickým razítkům Float My Boat od Lawn Fawn přikoupila také vyřezávací šablony. Tím pádem to šlo jako po másle a já vám dnes kromě přáníčka a dárkové obálky ukážu, jak si vyrobit svůj vlastní námořnický papír.

Krásný kontrast k modrým "navy" papírům vytvoří červená. Přiznám se, že této barvě se spíše vyhýbám, takže jsem doma nenašla jediný použitelný papír. Nadešel tedy čas na selský rozum. Popadla jsem washi pásku a distress inkoust (odstín Barn Door), washi nalepila podle značek na rýhovací podložce tak, aby byly pruhy vodorovné a měly mezi sebou cca 1 cm.


Takto polepený papír jsem "vybarvila" distress inkoustem - nanášela jsem ho krouživými pohyby pomocí houbičkového aplikátoru. Nesnažila jsem se o dokonalost, naopak, inkoust jsem nanášela nerovnoměrně, aby vytvořil efekt oprýskaného plotu.



Tomu ještě přispěje odlepení washi pásky (tady pozor, pomalu a opatrně) protože ať chcete nebo ne, inkoust se tak trochu dostane i pod ni... Na fotce to není asi úplně patrné, ale zkuste to a uvidíte samy...



Modrý námořnický papír z kolekce Naval Treaty od UHK Gallery už je tak nějak nutností pro námořnické projekty. Současně s ním vždy sahnu po kotvičkové textilní pásce, kterou jsem kdysi koupila v Tchibo. 

Na přáníčku jsem pruhy "ztlumila" vellumem. Natištěné a vyříznuté lodičky jsem 3D pěnovou páskou nalepila na kolečka vyříznuté na Big Shotu perforovanou šablonou.

Srdíčko jsem "postaršila" a okraje natupovala distress inkoustem. Jména novomanželů jsou natištěny písmenkovou abecedou.

Obálku na finanční dar jsem vyrobila z obálky pro "tall" přáníčka, které jsem nazdobila přední stranu ze zbytku pruhovaného. Kotvičky jsou ze stejné sady jako lodičky a postihl je naprosto stejný postup včetně podkladového kolečka... :-)

Nápis opět natištěný černým inkoustem Archival. Chybějící diakritiku neohroženě doplňuji černou gelovkou a snažím se alespoň trochu napodobit font písmenkového razítka.


Ampersand jsem falešně obšila bílou gelovkou... A červenou Baker's Twine by měl mít doma každý správný námořník ;-)

Nakonec fotka detailu naší nové dekorace - dřevěnou rybičku jsem měla chuť poslat spolu s přáníčkem a obálkou, protože dohromady jim to prostě slušelo miliónově! :-)

Tak tedy ahóóój v babím létě!

Žádné komentáře:

Okomentovat