úterý 19. dubna 2016

PL 2016 / W12 / Malá Dianka

Pro většinu z vás je možná celkem normální potkávat někoho, kdo se jmenuje stejně jako vy. Já si to ale umím celkem stěží představit. Jediné Diany, které znám, jsou Lady Di a Diana Kobzanová. Osobně nikoho, tedy až donedávna. Je to rok a půl, co se mojí kamarádce narodila druhá holčička. A dostala stejné jméno jako já. Protože se pravidelně vídáme, vznikají docela vtipné situace, o kterých vám chci dneska vyprávět. A doplním je fotkami z mojí nové PL stránky. Pojďte si počíst.

Co se scrapování týká, zase mi v albu přibyl jeden pokus o clean & simple. To je u mě vždy známka toho, že nestíhám zdobit a scrapovat. Paradoxně to ale většinou nekončí nějakým narychlo slepeným layoutem. Usedám k počítači s vidinou pár malých úprav v PicMonkey nebo Photoshopu a skončím u hledání fontů, rámečků nebo jiné grafiky a tak vůbec. Takže sečteno a podtrženo - clean & simple rozhodně nerovná se méně práce a času


Ale zpět k příběhu. V předvelikonočním týdnu jsem zase jela navštívit "moje holky" do Říčan. Dianka je jedno ze dvou miminek, které mám ve svém okolí, a protože nemám zatím vlastní, náležitě si tyhle mrňouse od kamarádek užívám. A ony mi je samozřejmě moc rády půjčují. A taky si nenechám ujít příležitost scrapovat roztomilá miminka, protože to vždy všem scrapovým maminkám tak trochu závidím.



Malá Dianka je 1 a kousek roku velká slečna, ale i tak je jí občas potřeba něco připomenout. A tady začíná legrace se jmény. Když na ní kamarádka mluví: "Didi, teče Ti nudle, slintáš...," tak já se kontroluju a hledám kapesník. Když kamarádka říká: "Tos toho, Didi, moc nesnědla...," začnu poctivě dojídat. Když kamarádka říká: "Půjdeš si, Dianko, po papání lehnout...," tak přemýšlím, že jsem to teda chtěla vydržet až domů, ale že si teda u nich klidně schrupnu. A takových situací bylo už nespočet, včetně těch, které se týkají věcí kolem přebalování plenek :-)

Kromě návštěvy u Dianky jsme ale jinak měli celkem napínavý konec týdne. Sestra s přítelem dělají parkour, né ten na koních, ale takové to akrobatické překonávání přírodních i městských překážek. U nás v ČR se především Ondra řadí v tomhle sportu mezi špičku (ostatně rozhovor s ním jste si mohli přečíst třeba i na iDnes.cz). Na druhou stranu, i když zranit se můžete i na fotbale, přiznejme si, že jsou některé sporty, u kterých ke zlámání kostí vede trochu kratší cesta. A tak stačilo jedno nedotočené salto v tělocvičně a my jsme na Velký pátek drželi palce, aby ty přelámané obratle neznamenaly zbytek života na vozíku. Naštěstí náš borec může hýbat vším, co má, a teď už to bude jen o trpělivosti a rehabilitaci.


Možná jste poznali, že předlohou pro stránku mi byly layouty od Lucie Šindelkové, protože jak jde o clean & simple, tak ještě pořád potřebuju do začátku trochu "nahodit". Stránky od Lucky jsou mi v tomto velkou inspirací. Pořád mě to ale i tak táhne k trochu výraznějším barvám, takže jsem fotky doplnila luxusními kartičkami z kolekce papírů On trend 2 od My Mind's Eye. A ten skvělý font, kterým jsem "psala" se jmenuje Rough Typewriter. Umí česky, je zdarma a můžete si ho stáhnout TADY.

Tak ať je i váš život clean & simple, ale taky trochu barevný, přeje

6 komentářů:

  1. Dianko, máš to úžasné! A se stylem Lucky Š to mám stejně Moc se mi líbí, obdivuji ho, ale mé pokusy mi přijdou takové nudné ... navíc mi chybí lepení, takže určitě celé album jednotně Cand S nebude. :-) A souhlasím s tím, že to také dá práci, i když u mne průměrně o den méně, než klasická zdobená stránka ... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janinko, vím, však Tvůj PL šmíruju :D a mám to taky tak. A jak jsem psala nahoře, u mě vždy dojde na C&S jen v časové tísni, jinak si lepeníčko nenechám ujít :)

      Vymazat
  2. Za ten font jsem ti neskonale vděčná, dlouho jsem bojovala s tím, že typewritr fonty neuměly česky. Děkuji! A stránka je překrásná
    Žanet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žanet díky, já taky miluju "strojověpsací" fonty, hlavně proto že normální stroj nemám, takže nadšení sdílím :-) Di

      Vymazat
  3. Dianko, jako to, že to je krásná scrapbooková práce o tom žádná, ale ty Tvoje texty !!Ať už je to krátké nebo dlouhé, vždycky to mě to rozesměje nebo dojme nebo dokonce rozbrečí:)) Fakt! A za to Ti DIky! A za ten font díky taky...já používala Urania_cz, ale ten není tak pěkně "rough". Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko, díky. Když se mě kdysi ptali, čím chci být, říkala jsem, že chci lidem dělat radost. Tak snad se mi to daří aspoň prostřednictvím písmenek :) Měj se fajn, Di

      Vymazat