úterý 2. června 2015

PROJECT LIFE - Jak jsem se zorganizovala 2


V letošním roce jsem si dala několik předsevzetí. A jedním z nich je vytvořit si svůj kreativní koutek a vůbec se tak nějak zorganizovat. V únoru jsem si proto pořídila v IKEA vozík Raskog, který jsem od shora dolů naplnila Project Life materiálem. Ostatně ódu na vozík si můžete přečíst zde - je prostě úžasný. V druhém kole jsem pak do IKEA naběhla podruhé a tentokrát jsem netroškařila...


Hlavní položkou na účtence byl Expedit (nově Kallax), což je skříňka, která nechybí snad v žádné domácnosti. Rozměrově navíc parádní pro "třicítkové" scrapbookové papíry. A protože mám bílý počítačový stůl, tak i Expedit jsme zakoupili v téhle barvě.



Jakmile ho Honzík sestavil (pozor, bez použití kladívka, které, jak jsme zjistili, v naší domácnosti nevlastníme), začala jsem poličky plnit. Přehazovala jsem věci z jednoho okýnka do druhého asi milionkrát, než jsem našla rozvržení, které mi vyhovuje. V horních přihrádkách mám PL alba a ještě nerozdělané balíčky s PL kartičkami, které si šetřím, i když nevím proč a na co :-) Možná taky znáte ten pocit, kdy si koupíte kartičky, protože jsou prostě krásné, a pak je odmítáte použít... :-) 


Druhé okýnko v horním patře obývají kytičky. V JYSKu jsem si kdysi koupila krásnou kovovou mísu na ovoce, ale protože ovoce sníme vždycky dřív, než ho stihnu vystavit, tak jsem ji obětovala na kytičky. Ty další mám ve sklenicích z KIKu. Tím jsem si taky tak nějak dala hranici v množství kytiček, které si mohu pořídit. Prostě pouze to, co se vejde do mísy a do dóziček :-)

Druhé patro obývají desky, ve kterých mám schované odstřižky a různé nedodělané projekty. A vůbec takový ten bordýlek, který nemá být vidět. Dále tu mám taky pěkně po ruce základy na přáníčka.


V IKEA jsem taky zakoupila dva bílé plastové košíčky. Obvykle nakupuju bez metru a podle intuice, a tak jsem se jen modlila, aby pasovaly do Expeditu, protože jsem Honzovi přísahala, že to mám přeměřené. Naštěstí se vešly, přesně na milimetr :-) Původně měly být na šablony do Big Shotu, ale nakonec jsem do nich při úklidu naházela stužky a provázky...a tak už taky zůstaly.

V třetím patře od shora jsou již zmiňované šablony, a to jak ty vyřezávací do Big Shotu, tak ty klasické, které se používají se spreji či pastami. A málem bych zapomněla na embossovací kapsy, které tu jsou taky uložené.

Vyřezávací šablony mám v obalech od CD upevněné na samolepicí magnetické pásce. Potom jsem v IKEA také pořídila další dvě plastové krabice, do kterých se CDčka (tedy vlastně šablony) krásně vešly.

V druhém okýnku pak ta samá krabice, jen většího rozměru, slouží jako místečko pro inkousty. Obvykle se mezi nimi válí i Distress houbičky, ale doufám, že mi odpustíte, že jsem je na focení uklidila.  Jsou už takové nějaké všebarevné, otrhané a ošklivé.


V expeditovém přízemí bydlí v látkových boxech papíry. Ty mám uložené ještě v průhledných zavíracích deskách. V modrém boxu jsou papíry roztříděné podle kolekcí a v růžovém jsou  všechny moje jednobarevné papíry rozdělené dle barev. Trochu mě mrzelo, že tyrkysové boxy už se nevyrábí, a tak jsem musela koupit růžový, ale asi s tím dokážu žít :-)

Jsem si stoprocentně jistá, že se "zasedací" pořádek v Expeditu ještě několikrát změní. Každopádně jsem ale ráda, že se mi papíry konečně neválí po gauči, kytičky neslouží jako dekorace na konferenčním stolku a stužky nelovím zakutálené pod postelí.

A jak to máte s organizací Vy?

2 komentáře:

  1. Můžu se zeptat, jak se jmenují ty plastové košíčky na stužky? Jinak to máte krásně přehledné!

    OdpovědětVymazat
  2. Ta krabice se jmenuje VARIERA, je to jeden z mých nejoblíbenějších kousků, mám je i v koupelně a v kuchyni :-)

    http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/30155019/

    OdpovědětVymazat