pátek 29. prosince 2017

PL 2016 / W51 / Nuda v Brně? Ani náhodou!



Pokud ještě nemusíte do práce a máte prázdniny až do Silvestra, tak to je přesně ideální doba na tvoření. Pokud tedy jste někde, kde stejně jako v Praze není po sněhu ani památky, tak venku není rozhodně o co stát, a člověk může krásně a beztrestně zůstat doma. S hrnkem horkého čaje, v teplých ponožkách, se zapálenou svíčkou (v úctivé vzdálenosti od papíru) vidím tvoření Project Life alba nebo přáníček jako skvělou zábavu na dlouhé prosincové noci. A jdu vám dnes příkladem.



Nebojte se, nejsem vůbec tak aktuální, jak by mohl nadpis stránky napovídat. Naopak, slepit po roce 51. týden, který jsem vloni strávila v Brně - to je skoro ostuda, se kterou bych se neměla nikde chlubit... když mně se ta stránka tak líbí, že musím. A nuda, ta teda v Brně rozhodně nehrozila... ;-)


Je to ostuda, ale ve svých tenkrát ještě 29 letech jsem byla poprvé v Brně. Přestěhovala se tam z lásky moje nejlepší kamarádka a brzo se zamilovala i do města. A tak bylo třeba zjistit, co je na jejích recenzích Brna pravdy a jestli to nejsou jen růžové brýle, víte co myslím. Tak jsem se vydala vlakem na Moravu.

Večer po mém příjezdu jsme se vydali do divadla a hned první dojem z Brna byl díky alternativní inscenaci Shakespeara skvělý...  Už cestou mi kamarádka ukazovala bezpočet podniků, kaváren, čajoven a barů. Ne že bychom je v Praze neměli taky, ale v Brně v nich nesedí cizinci, nýbrž Češi... (nebo Moraváci?!), a tak se tam člověk cítí tak nějak víc doma...

// Jako obvykle jsem použila kartičky od Family Portraits. Kolekce Oh So Merry & Bright 1 a OSM& B2 jsou sice podle názvu vánoční, ale ne nijak přehnaně, a tak se hodí prostě ledaskde. Na kartičkách od Family Portraits mám moc ráda, že se prodávají po menších baleních, které si většinou beru po dvou, což vystačí tak akorát na dvě PL stránky. Pak už chci většinou vyzkoušet jiný design a díky malým balením mi doma nezůstane ležet půlka nespotřebované kolekce. Další plus je pak samozřejmě cena, díky které si můžu pokaždé vybrat něco nového.
Líbí se mi taky transparentní samolepky, které ke kolekcím mají a které používám na ozdobení fotek, hlavně těch, které si vytisknu ve větším - viz pohled na Brno ze Špilberku (Špilasu... Brňáci ví). //





Druhý den jsme byli na procházce a Mari mi ukázala skoro všechny brněnské must-see. A já byla zase nadšená. Hlavně z toho, že jsme všechno zvládly krásnou procházkou po svých a že na vánoční trhy v Brně neokupují davy turistů, dá se tam hýbat a ceny jsou v podstatě lidové. A turbomošt mi fakt chutnal!

// Stránku jsem pojala opět více méně "clean & simple" a ke zdobení mi stačily k ruce kartičky, transparentní samolepky, samolepicí nápisy a písmenkové abecedy - z těch se dá poskládat cokoliv si zamanete. Text jsem tentokrát psala rukou - i když u toho trpím, občas to pro tu autenticitu prostě přežiju... Kartičku s textem jsem ozdobila šipečkami a texetm natištěnými červeným inkoustem. //



V Brně jsem tedy kromě kamarádky nechala i kousek srdce, ale naštěstí se mám kam vracet a tuhle jihomoravskou metropoli tedy poznávám dál a důkladněji. 

U nás v Praze, hlavně tedy u nás doma, se ale děly také převratné změny, a jsou v mém PL zaznamenány. A to když se nám loni před Vánoci podařilo najít prostor, do kterého jsme z našeho bytu mohli přestěhovat Paper Garden. Ten prostor možná znáte osobně, je to náš sklad - výdejna na pražském Proseku, a vy si k nám už od ledna můžete chodit balíčky vyzvedávat i osobně.

// Kartičky jsou ozdobeny transparentními samolepkami z kolekcí Oh So Merry and Bright a Life is Wow.  //

Sice doufám, že jste dočetly až do konce, ale pokud jste někde v průběhu článek opustily a začaly scrapovat, pak tento článek splnil svou úlohu.

A já jdu uvařit další litr čaje, navlíknout chumlavý ponožky a lepit dál.

S láskou,

Žádné komentáře:

Okomentovat