úterý 5. prosince 2017

Vánoční triplet aneb jak jsem nemusela tvořit

O Vánocích většinou všichni tvoří na jarmarky a trhy, generují desítky přáníček a já se vám rovnou přiznám, že tohle je disciplína, co mi ale vůbec nejde. A pokud se k tomu upíšu, pak neskutečně trpím... Letos jsem se tedy rozhodla neupsat žádné - jak se říká - tvorbě na zakázku a naordinovala si velmi střídmé tvoření. O to větší mi to ale přináší radost a můžu si dovolit i projekty, o kterých se mi loňský advent díky manufaktuře na trhy, ani nezdálo. Dnes tu pro vás mám první z nich - vánoční sadu ze tří dílu, tedy triplet.



Celá kolekce je vyrobená z papírů Frosty Morning - krásné to sady od UHK Gallery. Tahle kolekce je jako stvořená pro všechny, kteří zrovna neholdují klasickým vánočním barvám.

K sadě patří exploding box, přáníčko a visačka na dáreček. Ta vznikla vlastně tak trochu "z nouze", z koleček, které jsem nakonec nepoužila do exploding boxu. Určitě stejně jako já taky neradi vyhazujete jakékoliv zbytky papírů... :-)


Na základ přáníčka jsem nalepila čtvrtku Blizzard a čtvrtku s notami. Dokonce jsem se pochlapila a vytáhla šicí stroj, takže jsem čtvrtku také obšila. Tady jeden TIP pro vás - ačkoliv čtvrtky vypadají sešité k sobě, konkrétně papíry od UHK Gallery jsou takové gramáže, že by je můj stroj rozhodně neprošil obě najednou. Šiju tedy jeden papír samostatně a slepím je k sobě až následně oboustrannou lepicí páskou.

Na ozdobu jsem použila bílou vánoční hvězdu, které jsem tentokrát do středu nedala pestíky, ale svorku s perličkou. Podložila jsem ji vyřezanými větvičkami a přidala pár ojíněných bobulek. Na vánočním přáníčku samozřejmě nesmí chybět vánoční ozdoby a přání krásných Vánoc.

Exploding boxy jsem začala tvořit zvesela ve chvíli, kdy jsme naskladnili základy. Já na to vyměřování a řezání a ohýbání jsem totiž strašně líná a mnohem radši zdobím... :-) 
Papíry jsou opět z kolekce Frosty Morning a přidala jsem i Winter in Avonlea.




Na víku jsem si vyhrála s kytičkami v nejrůznějších odstínech modré a bílé. Do rohu jsem použila velkou magnólii, a velkou službu mi udělaly modré růžičky a sedmikrásky. Do protilehlého rohu jsem nalepila lepidlem Glossy chipboardové hvězdičky. Na provázky přilepené pod magnólii jsem přilepila tavnou pistolí roztomilé rukavičky.


Uvnitř exploding boxu jsem vztyčila a rozsvítila 3D vánoční stromeček. Pokud si chipboard zakoupíte, buďte velmi opatrní při slepování, je opravdu křehký, a já samou netrpělivostí ten první při slepování rozmačkla. Stromečku jsem ustlala na papírové krajce.

Uvnitř boxíku jsem nenechávala nějak extra moc místa na dlouhá věnování, k tomu poslouží přáníčko. Zato jsem do něj připravila kapsičku z naembossované bílé čtvrtky. Tu jsem jen po okrajích (kromě horního) podlepila 3D pěnovými čtverečky a uprostřed tak vznikl prostor pro vložení finančního daru.


 

Visačka je, jak jsem psala výše, takový vedlejší produkt, ale myslím, že to na ní rozhodně není poslat. Pro ozvláštnění jsem použila gázové hnízdečko a chipboard veselé Vánoce nabarvila distress inkoustem. Pár hvězdičkových flitrů a hotovo. Miluju rychlé a efektní tvoření! :-)




Aby to ale visačce nebylo tak úplně líto a necítila se nechtěná, udělala jsem jí nahoře dírku s průchodkou, což už je vyšší dívčí... :-)

Na sadu už čeká jedná z mých kamarádek a já doufám, že bude stejně nadšená z výsledku, jako já z procesu výroby!

A my se spolu uvidíme už v pátek, tentokrát při Project Life.

P.S.: Pokud také tvoříte, přidejte své výrobky do našich alb v Paper Garden Clubu. Anebo se rovnou zúčastněte nové měsíční soutěže...

 S láskou, 

Žádné komentáře:

Okomentovat