úterý 20. ledna 2015

Project Life 2015 - Titulní strana a kartičky ke stažení

Tak jsem se konečně dokopala k titulní stránce pro rok 2015.
To, že k tomu došlo ještě v lednu, považuji za osobní úspěch. Na druhou stranu, hlavní stránka alba je hlavní stránka, a proto se nesmí nic uspěchat. Dlouho jsem uvažovala nad tím, jak ji pojmu, zda se scrapbookově vyřádím a budu lepit a zdobit, nebo si pohraju s Photoshopem. Nakonec zvítězila jednoduchost a tak trochu chuť si pohrát s grafikou. Návrh stránky jsem si svědomitě načrtla do svého nového bločku (viz Můj Project Life 2015) , a pak už bylo jen nutné najít fotky a nadesignovat kartičky.




S fotkami nebyl zas až takový problém. Zapátrala jsem archivu a našla parádní sadu, kterou jsme loni na jaře nafotili s naším na-focení-děsně-nadaným kamarádem Michalem. Fotografie jsou krásné i v originálních barvách, ale černobílá je prostě klasika, která se hodí ke všemu. Takže šup s nimi do Google Picasa, hezky prohnat filtrem a taky udělat vinětaci, ať to má trochu šmrnc.



S kartičkami to ale bylo horší. Ušila jsem si na sebe pěkný bič, ale prostě když má člověk nějakou představu, tak se s tím nedá nic dělat. Vyhlídla jsem si jeden layout z internetu, okoukla kartičky, otevřela Photoshop a hurá na to. Půl dne práce a moje první kolekce byla na světě. A protože jsem se nemohla dočkat, až výsledek budu držet v ruce, vzala jsem to odpoledne rovnou kolem drogerie a vyvolala si je jako fotografie. Možná příště zkusím spíš tiskárnu, aby se kartičky tolik neleskly. Ale napoprvé dobrý.



Na stránku jsem pak přidala pouze několik drobných ozdůbek jako jsou kovové ozdoby, flitry a chipboardy. A použila jsem černobílé fotografie. To abych si nemusela dělat starosti s tím, aby mi barvy pěkně ladily. Protože na to já jsem pes! :-)



Pokud se Vám stránka líbí, zde najdete .zip s kartičkami ke stažení. Ne každý má rád anglické nápisy, a proto jsem připravila i českou verzi.


Tak ať je i váš "lajf" taky jeden velký projekt!

2 komentáře: