pátek 19. ledna 2018

Valentýnské minialbum



Všichni, kdo vědí, že tvořím z papíru, představují si události jako jsou narozeniny, Vánoce nebo Valentýn u nás doma plné handmade přáníček a ručně vyráběných papírových dárků. Bohužel, opak bývá dost často pravdou. Jakmile totiž dodělám všechny objednávky, nechce se mi většinou na papír nějakou dobu sáhnout a těžko hledám další inspiraci. Honzík pak k Valentýnu většinou dostává nějaké přáníčko, co zbylo jako ukázka z kurzu, a tím je to hotovo. Letos mi to ale přišlo nějak líto, a tak jsem se rozhodla, že nedostane on dárek podle kurzu, ale vy kurz podle mého valentýnského dárku... :-)

Moje představa bylo minialbum s našimi společnými fotkami. Nechtěla jsem vyrábět něco extra složitého ani velkého a spíš než s nějakým velkým vyměřováním, rýhováním a ohýbáním jsem si chtěla vyhrát se zdobením. Protože jde o dárek k Valentýnu, usoudila jsem, že úplně ideální by bylo minialbum ve tvaru srdce. 

Nebudu vás tu nudit historkami, jak jsem sháněla srdíčkový základ alba. Nakonec to byla vlastně taková kaskáda náhod, ale nakonec se podařilo. A vy si ho ode dneška můžete také zakoupit u nás v Paper Garden - TADY.


Jakmile byla překonána tahle základní překážka, bylo v podstatě vyhráno. Pro tvoření jsem si vybrala sadu papírů Colors of Love od Piatek13. Tahle sada je sice taková nenápadná, má tlumené pastelové barvy a nehýří nějakými extra srdíčkovými motivy, ale snad bude tohle minialbum důkazem toho, že se s ní dají dělat velké věci. A mimochodem, na celé minialbum mi stačila pouze půlka z každého papíru v sadě! Moje ekologické srdce i peněženka plesá!

Kartonová srdíčka jsem si tedy nejprve polepila papíry. A upravila jsem si fotky - černobílý filtr, aby ladily ke všemu, a rozměr cca 6,5 x 6,5 cm. Doporučuji vybrat fotky, na kterých jste foceni zblízka, třeba selfíčka nebo portréty. Nemá úplně cenu v tomhle formátu tisknout horská panoramata, kde v dáli stojí dva mravenci (vy) - i kdyby to byli sebezamilovanější mravenci, nebudou pořádně k rozpoznání, a to by byla škoda... :-)


I přesto, že obálku alba jsem zdobila až na konec, ukážu vám jí jako první. Využila jsem na ní zbytky papírů, kterými jsem podlepila chipboard prošívaného srdíčka, a taky washi pásku. Nápis tvoří samolepky ze sady nápisů Colors of Love a v překladu znamená "Všechny příběhy jsou krásné, ale ten náš je můj nejoblíbenější". Na knihařský kroužek jsem pak uvázala spoustu stužek a taky kovový přívěsek ve tvaru klíčku. Na rubové straně pak přibude osobní věnování.

Na celé album jsem vlastně použila celkem skromnou hromádku materiálu:

samolepkové nápisy a kolečka ze sady Colors of Love (Piatek13)
- razítka a černý inkoust
- gelové pero - bílé a černé
- washi pásky
- pár výseků z Big Shotu 

A teď vás zvu na malou foto-tour de valentýnské minialbum.


Na každou stránku jsem použila některý z nápisu ze sady Colors of Love (nejvíce se mi líbily ty psacím písmem) a také písmenkovou abecedu, ze které jsem poskládala název místa, kde fotka vznikla. Tahle je z procházky po pláži někde mezi San Francisce a Los Angeles a tuhle naši fotku naprosto zbožňuju, takže je v albu jako první. 

Na další dvoustraně jsem na ozdobu použila chipboardový srdíčkový background - ten je nesmrtelný - opět nápisy a písmenka, razítko a washi pásku. V Santa Barbaře jsme se koupali v oceánu, - voda měla asi 17°C, takže tohle jsou takové ty úsměvy po první vlně, co vám omyje břicho... :-)

Papírová krajka samozřejmě nesmí nikde chybět a jednobarevný papír jsem ozvláštnila falešným prošíváním bílou gelovkou. Druhá stránka je z Las Vegas, chipboard 2017 mi spíš tak náhodou přišel pod ruku. No, a řeknu vám taky takovou perličku k oběma fotkám. Asi půl kilometru od tohoto místa v Las Vegas se několik dní poté střílelo (ano, byl to ten incident na festivalu, kde zahynulo asi 60 lidí). Asi půl kilometru od místa, kde sedíme v Yosemite na kládě, se týden potom zřítila skála. Trochu jsme měli pocit, jestli nemáme nějakou špatnou karmu...

Co nás s Honzou spojuje jsou neustálé srandičky. Život je prostě mnohem lepší, když je legrace a když se lidi neberou příliš vážně. Na tuhle stránku mi připadla čistě šedá čtvrtka, takže jsem si k ruce vzala několik washi pásek a udělala si na ní vlastní pozadí. Skvěle se mi taky hodil chipboardový nápis "summer time"

Druhá stránka je z vyjížďky člunem po jezeru. Jestli se vám nezdá můj výraz, tak je to proto, že se jsem viděla, jak se na nás v dálce řítí poměrně velká výletní loď... Stihli jsme uhnout... :-) Stránku jsem vyzdobila chipboardy foťáčků a vlaječkami, které jsem vystříhala ze zbytků papírů. Ano, zlikvidovala jsem prostě každý proužek.


Na předposlední stránce jsem si vyhrála se samolepicí krajkou a taky jsem použila chipboardový polaroid-rámeček. Fotka je z promítání cestovatelského filmu, které jsme letos navštívili ještě i s Míšou z našeho DT a s jejím "takyHonzou"... :-) Srdíčka jsem nakreslila od ruky, nenašla jsem totiž žádné vhodné razítko, a jsem s nimi docela spokojená.

Poslední stránka je s fotkou, která vznikla letos o Vánocích a mám ji moc ráda. Podložila jsem jí trojúhelníčky vystřiženými ze zbytků papíru a ozdobila výsekem "&".

---------------------------------

No a to je všechno. Tohle je můj dárek pro Honzu, podle kterého jsem pro vás vymyslela také letošní ** VALENTÝNSKÝ KURZ **, na kterém si podobné minialbum vyrábíte samy. 

Kurz se bude konat v neděli 4. února 2018 - víc informací a rezervaci najdete TADY.

-------------------------

Já jsem z tohoto projektu popravdě úplně nejvíc nadšená a nemůžu se dočkat, až Honzovi tohle minidílo předám. Jsem si 100% jistá, že ho potěší! Byla to krom jiného i bezva terapie a při lepení každé stránky jsem si vzpomněla na milion skvělých momentů, které jsme spolu zažili. A tohle album nám je bude už napořád připomínat. 

Těším se, že se stejným pocitem si svoje minialbum budete tvořit i vy, ať už to bude se mnou na kurzu, nebo doma.

S láskou,

2 komentáře: