středa 10. srpna 2016

DIY... Jak darovat peníze cestovateli

Když se v rodině slaví kulatiny, je to vždycky velká událost. Když se v rodině navíc najde oslavenec, který si plánuje splnit sen a na "stará kolena" si odjet užít pláže a doutníky na Kubě, je ta událost ještě větší. A když je v rodině někdo, kdo vyrábí hand-made dárečky, pak má před oslavou o zábavu postaráno. U nás jsem to já a dostala jsem úkol vymyslet, jak předat strejdovi finanční příspěvek na jeho kubánské dobrodružství.

Musím říct, že mě tenhle úkol zaměstnal na dost dlouho. Bylo pár dní před oslavou a já stále neměla vymyšleno víc, než přáníčko s doutníkem a nápisem Havana. Když jsem nervózní, většinou uklízím a tentokrát mi úklid zachránil scrapovou reputaci. Našla jsem totiž polotovar krabičky, kterou Markét používala na jarním libereckém srazu a kterou mi darovala, ať si jí doma nazdobím.

Abyste věděly, o co kráčí, tady je obrázek z libereckého workshopu - z uvedené skládačky ženy pod dohledem Markét tvořily vintage šuplíček na přáníčka s ozdobným bannerem.

Já jsem ale v papírech vyřezaných plotrem viděla něco jiného - banner pryč a najednou to byl základ pro cestovatelský kufřík. Odhodila jsem prachovku a vysavač a pustila se do tvoření dřív, než mě múza přestane líbat... :-)

Šuplíček, který funguje stejně jako krabička od sirek, jsem nejprve polepila hnědým papírem - vybírala jsem větší gramáž, aby se tvar budoucího kufříku zpevnil, a barvu podobnou koženým kufrům, co jsem je ještě vozila na dětské tábory :-) Otvírání jsem opatřila svorkou a pomocí raznice jsem vysekla kolečka z tmavšího papírů, rozstřihla je na půl a rýhla uprostřed. 

Druhou půlku jsem přepůlila ještě na čtvrt. A to byly rohy kufříku.


 Z kraft papíru jsem vyrobila popruhy...


... a také ucho kufru, které jsem omotala tím nejklasičtějším jutovým provázkem.


Základ byl hotov, já jsem se uklidnila, protože to vypadalo dobře, a mohla jsem se pustit do zdobení. Původně jsem vytáhla chipboardy a výseky ze sady Old World Travel od Cara Bella. Ale tahle varianta prostě pořád nebyla dobrá. 






A tak jsem sáhla po výsecích As You Wish od Fancy Pants. Legrační, že jsem je kdysi kupovala na scrapbazárku jakože jen tak a už mi tolikrát dobře posloužily. K nim paradoxně docela seděly i výseky od Prima Marketing, když jsem nevybírala ty nejvíc vintage s růžičkami. Perfektně celou "koláž" doplnily. 

Co se týká přáníčka a darovací obálky, tam už jsem se nesnažila o žádné scrapové zázraky, ale stáhla jsem staré "plakáty" lákající v 60. letech na dovolené na Kubě. Ty přesně navozovaly tu správnou atmosféru, kterou já bych scrapově nikdy nevystihla. A tady je celý set pěkně pohromadě...


Strejda měl radost, i když říkal, že do takhle malého kufru se asi nezabalí... :-) A já měla radost, že jsem na rodinné oslavě neudělala ostudu :-)

S láskou,

6 komentářů:

  1. TY jsi superžena..je to parádní..nevíš, co dát strejdovi k 50, který je automechanik, kouří malborka a maximálně na zahradě sází kaktusy a sukulenty? Asi to vidím na přání se zahradníkem a jukou...protože jsem totál bezradná..:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, někdy není třeba na to přáníčko dát úplně všechno, já bych byla pro zahradníka s kaktusy... A v dálce třeba auto. Cigarety bych nechala být ;-)

      Vymazat
  2. Skvělé provedení, vypadá to úžasně! <3

    OdpovědětVymazat
  3. teda to je PECKA, Di!!!! prosim te, posli tu muzu k nam na navstevu, nejakou pracicku bych pro ni mela :) uzasne to mas!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Jani... Posílám, snad má ještě dost síly líbat :D

      Vymazat