pátek 26. září 2014

A 'Something Different' Blog Hop aneb Blog Hop trochu jinak



Asi před dvěma týdny se na mě obrátila Kačka "Pupi" Hromasová... A jestli se prý nechci zúčastnit projektu A 'Something Different' Blog Hop. Protože u Kačky na kurzech jsem scrapbooking a cardmaking (výrobu přáníček) objevila a stále objevuji, nemohla jsem ji odmítnout a jsem poctěna, že si vybrala zrovna mě. Obdivuji její scrapbookovou tvorbu (hlavně úžasné Mixed Media stránky a albíčka), ale i výrobky z fima (barevné ozdůbky všech druhů, které nejlíp vyniknou, když je má na sobě :-)). No, a navíc celý tenhle projekt vypadá jako docela dobrá zábava...

A oč ve A 'Something Different' Blog Hop vlastně běží? Je to vlastně taková prezentace scrapbookové komunity, mezinárodní řetězec, na jehož začátku byla Sasha Farina a Jessy Christopher, které na svých stránkách odpověděly na 6 otázek o své scrapbookové tvorbě, a následně nominovaly další "scrap-ženy", které o týden později udělaly totéž.

Tak tedy zde jsou moje odpovědi na jejich všetečné otázky.

Na čem právě pracuji?

Poslední dva měsíce byly ve znamení svatebních přáníček na zakázku. Takže se už pomalu těším, až přesedlám na vánoční motivy :-) V létě jsem taky začala s Project Life. Zatím se učím, nakupuji kartičky, zjišťuji jak se vejít do kapsiček, že méně kapsiček "normálních tvarů" je mnohdy lepší, než kapsy různých bizarních rozměrů, které jsem si v počátečním transu nakoupila po kvantech a teď se s nimi trápím :-). Taky svádím začátečnické boje při tisku fotek v drogérii, odkud běžně odcházím z různě osekanými fotkami :-) V neposlední řadě chci napsat další článek na blog a trochu naplnit obchůdek na Fler.cz, který teď tak trochu po všem tom svatebním šílenství zeje prázdnotou.

Jak dlouho mi trvá vytvořit projekt?

Jsem ranní ptáče, takže nejradši bych tvořila ráno, nebo dopoledne. Někdy mám nápad a přáníčko hotové za 2 hodiny, jindy čekám den, dva a musím nechat projekt uležet. Úplně nejradši ale mám, když přijde krabice s nově zakoupenými věcmi. To jsem vždycky nejrychlejší :-) Nové sady papírů (většinou od mých milovaných Simple Stories) mě nenechají dlouho chladnou, okamžitě sednu a začnu kombinovat, řezat, bigshotovat, ladit doplňky (knoflíčky, stužky, chipboards) lepit, distressovat... Vítězem o nejdelší interval při tvoření je ale zatím pro mě Project Life - úprava fotek, to je to, co mě drží ve skluzu. Takže jsem pořád ještě někde na začátku srpna, ale to se poddá. Věřím tomu! Scrapbooking, přáníčka a Project life jsou pro mě hlavně zábava, takže čas strávený u nich vůbec neměřím a nestresuju, když se nestíhá :-)



Jaké jsou momentálně moje oblíbené věci, které používám při tvorbě?

Já jsem holčička papírová. Fascinují mě různé kolekce papírů a barevné papíry, které nakupuji po kvantech. A pak samozřejmě razítka, Disstres inkousty, enamelové tečky, chipboards, nově se snažím nebát ani různých i svorek, které jsem doteď nevím proč ignorovala? Podle článků od Kačky "Pupi" jsem se naučila používat horký embossing spolu s Distress inkousty, a tak konečně přišla na řadu různá backgroundová razítka, která mi tu doteď taky tak nějak lenošila. No, a v neposlední řadě bych chtěla bych zkusit taky práci s šablonami a Gessem. Na to se moc těším, protože stránky typu "Mixed Media", které dělají ostatní "scrap-holky", vypadají nádherně a já ostuda pořád nic.

Jak vypadá můj kreativní proces?

Do bytu se nám nevejde žádný kreativní pokojíček, ve kterém bych měla materiál pěkně po ruce. Ale i tak si poradím - pokud chci tvořit, nanosím si všechen svůj materiál na jídelní stůl a do okolního prostoru, čímž znemožním jídelnímu procesu u nás doma na několik dnů až týdnů a krčíme se s přítelem s večeří u stolku v obýváku. Jenže když scrapbooking miluješ, nedá se prostě nic dělat ... :-) Pak vše záleží na projektu. Jsem ranní ptáče, a tak mě většina nápadů napadne ráno po probuzení nebo při ranním čaji. Většinou si ale nedělám žádné sketche ani nákresy, mám to prostě v hlavě, a pak, když mám čas, prostě popadám papíry, razítka, Big Shot, řezačku a začnu tvořit. Poslední dobou jsem víc tvořila na zakázaku, což je vždycky pro každého trochu náročnější, protože hranice jsou vytyčené, ale i tak může myslím vlastní fantazie dost dobře zapracovat. Už se ale moc těším, až si zase zascrapuju podle mé aktuální nálady a inspirace, na což poslední dobou vůbec nebyl čas.



Jak a čím se inspiruji?

Nejvíc inspirace samozřejmě pochází z internetu - miluju brouzdání po Pinterestu. Bohužel zahraniční autorky mají k dispozici mnohem větší škálu materiálu, takže je to všechno jen a pouze ta inspirace, která se pak stočí do mého vlastního stylu a vše se odvíjí od toho, jaké možnosti mám doma já. Pokud se chci naučit nějakou novou techniku, tak sleduji zahraniční videa na YouTube a tvorbu českých holek na jejich webech. Inspiraci jsem taky nacházela na kurzech, které jsem celkem pravidelně navštěvovala, protože mám ráda, když mi nové věci a nápady někdo předvede na živo. Lektorka je vám tady k dispozici pro vaše všetečné otázky, vyzkoušíte nový materiál, který pak obratem ihned kupujete a tak vůbec :-). Ke kurzům se doufám, v dohledné době, zase vrátím, protože kromě tvoření tam vládne vždycky skvělá pohoda.


Jaký je můj osobitý styl, rukopis?

Jsou dny, kdy tvořím jako podle "pravítka" - rovné okraje, vlaječky, čisté kontury. Někdy mám chuť na barvičky, jindy vyzkoušet nějakou novou techniku, kterou zrovna vidím na internetu. Ale většinou sklouzávám k otrhanným okrajům "zašpiněným" Distress inkousty. Miluju tvořit ve stylu vintage (shabby chic) a radši používám pastelové a tlumenější barvy. Takže asi tak vypadá můj osobitý styl a rukopis.




Tak tolik o mně

Pokud jste dočetli až sem, máte alespoň malý obrázek o mém tvoření, které Vás třeba bude i inspirovat. Můžete se podívat třeba na moje stránky na Facebooku nebo na Fler.cz.

A protože Blog Hop je putovní, nominovala jsem dále pár šikovných kreativních žen, jejichž scrapbooková tvorba mě oslovuje a inspiruje.

Míša Svatošová alias MS Design mě okamžitě oslovila svými kouzelnými personalizovanýi diáři a bločky. A vůbec obdivuji její cit pro barvy a kompozici při práci se scrapbookovými stránkami a přáníčky. Nezapomeňte se ale podívat i na její květinové čelenky z Deco Clay, uchvátí Vás stejně tak.

Přáníčka, která vyrábí Lucka Faltová alias L.U.C.I.E. jsou něžná a zaujala mě na první pohled, stejně jako její visačky a scrapbookové layouty. Proto jsem jí oslovila, aby se nám taky pochlubila, jak jí vlastně pod rukama vznikají.

Krásné a kreativní dny!

Žádné komentáře:

Okomentovat