pátek 10. února 2017

PL 2016 / W19 / Historické (hysterické?) stránky


Když jedete do lázní, je to vždycky událost. My jsme sice jeli "jen" vyzvednout babičku, ale samozřejmě jsme se na to pořádně vyparádily, protože na kolonádách prostě dýchá historie a my jsme jí nechtěly zneuctit nějakými džínami... Jééénže, když jsme přieli do Mariánek, byla sice půlka května, jenže asi tak -5 °C, a tak jsme na svoje šatičky navlíkly všechno, co jsme měli v kufru, samozřejmě i ty džínsy, outdoorovou mikinu a softshelovou bundu. Do lázní tedy musím jet dělat parádu jindy, tak jsem si je "historicky" vyšperkovala aspoň v albu.

Na stránky jsem použila čtvrtku z kolekce Mushrooms (UHK Gallery) a na její dozdobení použila šablonu na "fleky" (Ranger), přes kterou jsem kouzlila distress inkoustem (odstín Fryed Burlap). K tomu černé pozaďové razítko, a tak jsem si vlastně z jedné čtvrtky vyrobila parádní sadu "vintage" kartiček pro celou stránku.

Kromě toho, že byla zima, foukal ještě strašně studený vítr. Jako jedinou výhodu jsme vyhodnotily téměř liduprázdnou kolonádu... :-) 

K dozdobení mi přišly vhod visačky a nápisy z kolekce Fortune Teller (7 Dots Studio). Visačku jsem ke kartičce připevnila svorkou. A ozdobila ji výřezy z Big Shotu.


Na těchto fotkách vidíte, jak jsme krásně zmrzlé. Další výhodou mrazivého počasí pak je, že si nemusíte dávat tvářenku, protože máte krásně červené tváře... Ale i nos :-)


Jo, a Rudolfův pramen je sice léčivý, ale docela dost hnusný... :-) Řekla bych, že Vás uzdraví jen to pomyšlení, že byste tuhle vodu páchnoucí po síře museli pít víc než jedenkrát! :-)

Druhá strana je věnována babičce, která se obvykle nechce vůbec fotit, ale tentokrát celkem ochotně pózovala, protože dle jejích slov "je v lázních honili jak nadmuté kozy, pročež zhubla ze pár kilo". A toho jsem musela využít, protože moc fotek babičky v albu nemám!

Tolik k historii z lázní, nicméně zpátky v čase jsme se vrátili i my, protože jsme dostali voucher na historické focení. A protože to vypadalo na dobrou středověkou párty, vzali jsme s sebou i celou rodinu (tu Honzíkovu).




Fotka vyšla řekla bych skvěle, moc jsme se nasmáli, když jsme jí viděli... :-) Bezvadně tam vypadá hlavně Honzíkův táta, který normálně chodí v šusťákovce s ledvinkou a tady se najednou proměnil v knížete... nebo tak něco :-) Myslím, že by ten kožich měl nosit i normálně, vypadal v něm fakt váženě. My ostatní mu spíš tak přicmrndáváme, protože kostýmů bylo přesně 5 a tak jsme si nemohli zas tak moc vybírat. A ten fakt, že na obrázku jsou brýle, ocení především znalci dějepisu a určitě tím zmateme archeology, až za tisíce let náš obraz nebo mou stránku vykopou.

Jako základ layoutu jsem použila čtvrtku Loft Marina - Water a dále natrhané pruhy dalších čtvrtek z této kolekce od UHK Gallery. Použila jsem bílé okvětní lístky, které jsem postříkala stejně jako papír zlatým a navy třpytivým sprejem Color Shine od Heidi Swapp.


Pod fotku jsem usmístila kus otrhaného papíru Loft Marina - Board a něj přes šablonu pastou vytvořila plastický text. Nápis "Family Portrait" jsem vytvořila z thickersek (Iguana).



Máte taky v albu historické (nebo hysterické) stránky? :-)

S láskou,

Žádné komentáře:

Okomentovat