čtvrtek 19. května 2016

KURZY: Reportáž z kurzu "Vintage cardmaking"

Květnové kurzy jsou za námi, byly dva, byly obsazené a byly moc prima. Oba proběhly ve vinohradském Atelieru K1, kde už tradičně kurzy pořádám, protože tohle místo je kreativním činnostem zaslíbené. Na prvním z workshopů jsme se ponořily do starých dobrých časů a tvořily přáníčka ve stylu vintage. Pojďte se se mnou v reportáži podívat, kdo přišel, co holkám vzniklo pod rukama a jaká byla legrace... Určitě vás to navnadí a příště přijdete taky!

Pokud dorazíte na vintage kurz, můžete čekat spoustu "postaršovacích" vychytávek, aby ty nové papíry a ozdoby vypadaly opravdu vintage. K dipozici je spoustu romantických motivů na čtvrtkách, papírových kytiček, "old-time" výseků... A čím je kurz vintage ještě zajímavý? Že je na něm k dispozici šicí stroj. A vždy se najde nějaká švadlenka, která ukáže mladým nováčkům, jak mašinku zkrotit.. Tentokrát byla "mistorvá" Jana a "učedník" Monča. :-)

Monča, to je takový skřítek smíšek, na kurzy chodí pravidelně a vždycky přinese něco dobrého. Takové kurzistky si musím náležitě hýčkat! :-)

Co je na kurzech dál fajn? Vzít si s sebou kamarádku. Jana s Vlastou prý chodí na kurzy společně už dlouho a z jejich vzájemného popichování to bylo jednoznačně znát... :-)

Na kurzu přišla taky Mirka (vlevo) která si chtěla vytvořit svatební blahopřání pro kamarády. Tady je fotka z jejího tvořivého procesu:

Ale i ostatní se činily a já jsem je jako paparazzi zachycovala v různých fázích kreativního nasazení:

A tady je malý pohled do zákulisí. Na tomhle stole jsou během kurzu k dispozici pomůcky a ozdůbky, ale jak čas plyne, tak se mění v kreativní obchůdek. Na každý kurz totiž vozím kousek naší papírové zahrádky (neboli e-shopu Paper Garden) a holky můžou nakupovat se slevou. Jinak jen tak mezi námi, ten "kousek" obchodu mi spolehlivě zabírá celé auto včetně sedadla spolujezdce... A to máme kombíka... :-)

A tady už je jen inspirace, kterou jsem pro holky připravila, spoustu vintage přáníček...




A jak dopadly projekty děvčat? No, nádherné byly, jen co je pravda a vintage až za ušima...


Pokud byste si taky rádi zkusily tvoření z papíru, do konce školního roku je ještě možnost si přijít vyrobit minialbum do Baby Centra Juklík na Praze 5. Více informací najdete TADY

A kdo není z Prahy, nesmutí! Na letošní prázdniny a na podzim se něco rýsuje a na šťopkách by měly být především scrapobookové ženy z Vysočiny a z Moravy. Ale o tom ještě pssst, protože přání by se neměla říkat nahlas :-)

Tak  nashle na některém dalším kurzu a krásný den!

Žádné komentáře:

Okomentovat